Sučiuptas pažeidėjas gaudęs žuvį statomaisiais tinklais: jam gresia susimokėti virš 2 tūkst. eurų

Naktį iš liepos 1–osios į liepos 2–ąją Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pagal turimą informaciją vykdė reidą Ignalinos rajone, Asėko ežere ir nustatė pažeidėją neteisėtai žvejojusį dviem statomaisiais tinklais.

Aplinkosaugininkai jau kelias dienas sekė asmenį ir naktį suorganizavo pasalą. Pažeidėjas buvo pagautas traukiantis tinklus iš valties. Nustatyta, kad dviem statomaisiais tinklais buvo pagauta 17 lynų ir kitos žuvies.

Asmeniui už neteisėtai pagautą žuvį gresia administracinė nuobauda nuo 120 iki 300 eurų ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, viršijančią 1800 eurų. Iš pažeidėjo paimta medinė valtis ir du tinklai su žuvimi. 

„Pirmi žodžiai, kuriuos išgirdome iš pažeidėjo buvo: „Jūs gal čia ir miegat?“. Taigi dar kartą įspėjame, kad pareigūnai dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę ir aplinkosauga naktį tikrai nemiega, todėl pažeidėjams atsakomybės išvengti nepavyks“, – sako Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edgaras Vilutis.

Aplinkosaugininkas apgailestauja, kadangi šiuo metu vyksta lynų nerštas, taigi ypač gaila, kad lynai buvo pagauti nespėję išneršti ir gamtai padaryta žala iš tiesų dar didesnė.

Urtė Šimonytė

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos

Tel. + 3706 18 14637  
El. p. urte.simonyte@aad.am.lt

https://aad.lrv.lt/

Share this post

Parašykite komentarą