Pradedamas skelbti deklaracijų apie statybos užbaigimą ir pažymų dėl nebaigtos statybos tvirtinimo paslaugas teikiančių įmonių sąrašas

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) pradeda skelbti ekspertizės įmonių, paprašiusių suteikti prieigas ir planuojančių teikti deklaracijų apie statybos užbaigimą (deklaracija) tvirtinimo ir pažymų apie statinio statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių (pažyma) tvirtinimo paslaugas, sąrašą.

Statybos inspekcija primena, kad nuo gegužės 1 d. visas su nebaigtų statyti statinių statybos baigtumo registravimu susijusias paslaugas ir didelės dalies šalyje statomų statinių užbaigimo paslaugas konkurencijos sąlygomis pradės teikti atestuoti statybos dalyviai – statinio (dalies) ekspertizės įmonės.

Deklaracijų ir pažymų tvirtinimo paslaugas nuo gegužės 1 d. teiksiančių įmonių sąrašą rasite čia. Šiame sąraše skelbiamos įmonės, kurios iki balandžio 15 d. kreipėsi į Statybos inspekciją dėl prieigų prie atitinkamų Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinės sistemos „Infostatyba“ paslaugų suteikimo ir išreiškė valią, kad jų kontaktai būtų viešai skelbiami.  

Pažymime, kad sąrašas bus nuolat atnaujinamas ir papildomas, todėl statinio (dalies) ekspertizės rangovai, norintys teikti šias  paslaugasturi užpildyti Paslaugas teikiančių subjektų (naudotojų) formą, ją pasirašyti ir atsiųsti el. paštu info@vtpsi.lt. Pildant formą reikėtų pažymėti, ar įmonė sutinka, kad jos kontaktinė informacija būtų skelbiama viešai.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą