Teismo posėdžių sekretorė skaitytojams pristato savo antrąjį romaną

Panevėžio apygardos teismo posėdžių sekretorė Donata Norvilaitė, prieš metus sėkmingai debiutavusi su savo pirmąja knyga, šiandien jau gali pasidžiaugti ir antruoju kūriniu – jausmų romanu „Atsispyrus nuo bedugnės“.

Šią savaitę prekyboje pasirodęs kūrinys skirtas visiems, kas mėgsta gyvenimiškas istorijas su nenuspėjamais siužeto vingiais, netikėtais sprendimais ir iki paskutinio puslapio išlaikoma pasakojimo intriga.

Šis romanas – apie jauną moterį, mamą, pasidavusią kasdienybės rutinai ir bijančią ištrūkti iš žlugdančios santuokos. Lėjos gyvenime netikėtai atsiradę pakeleiviai į jos apmirusį gyvenimą įneša bauginančio chaoso. Naujai užgimę jausmai sukelia daug dvejonių, o kerinčio vyro praeities šešėliai netikėtai priverčia Lėją priimti lemtingus spendimus.

Knygos autorė Donata Norvilaitė Panevėžio apygardos teisme posėdžių sekretore dirba jau trejus metus. Pirmieji jos bandymai rašyti prasidėjo dar studijų Vilniuje metais. Tačiau realiai svajonę įgyvendinti pavyko vos prieš metus – pernai gegužę Donata išleido savo pirmąjį romaną „Jis – mano demonas“. Tai buvo elektroninė knyga. Antrasis Donatos romanas – knyga minkštais viršeliais.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko išleisti popierinę knygą. Gera paimti knygą į rankas, pavartyti, pačiupinėti. Pati labai mėgstu skaityti, versti lapą po lapo, – sako autorė. – Tikiuosi, kad visiems, kas skaitė mano pirmą romaną, bus įdomus ir antrasis.“

Donata sako sudėjusi į šį romaną daug jausmų ir įvykių, kurie kažkam gali pasirodyti susiję su jos gyvenimu. Tačiau patikina, kad tai tikrai nėra jos autobiografija. „Kaip ir visi rašantys žmonės, semiuosi idėjų iš mane supančios aplinkos, jos daro pasakojimą tikroviškesnį, artimesnį. Galbūt todėl kartais skaitytojams atrodo, kad kažką atpažįsta, – svarsto Donata ir priduria, – linkiu priimti kūrinį taip, kaip jums norisi. Ir malonaus skaitymo!”

Jolita Gudelienė
Panevėžio apygardos teismo pirmininko
padėjėja (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene)
www.pat.teismas.lt

Share this post

Parašykite komentarą