Brakonieriai į žvejybą Tauragno ežere plūdurėlių pasiėmė net 40 kartų daugiau, nei leistina

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusios savaitės pabaigoje sulaikė du asmenis, į žvejybą pasiėmusius net 321 plūdurėlį ir žalos žuvų ištekliams padariusius už 8161,5 Eur.

Spalio 15-osios rytą gamtai neabejingi žmonės Tauragno ežere Utenos rajone pastebėjo keistą reiškinį – dalis ežero buvo nusėta baltos ir mėlynos spalvos plūdurėliais. Įsitikinę, kad tai žvejybos įrankiai, apie neįprastai didelį jų skaičių nedelsiant pranešta aplinkosaugininkams.

Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai iškart surengė pasalą ir sėkmingai sulaikė jau iš neteisėtos žvejybos grįžtančius plūdurėlių savininkus – du gerai aplinkosaugininkams žinomus Ignalinos rajono Švedriškės kaimo gyventojus.

Paaiškėjo, kad abu asmenys Tauragno ežere iš viso žvejojo naudodami net 321 plūdurėlį, t. y. leistinų žvejybos įrankių skaičių viršijo 40 kartų. Be to, jie neteisėtai sugavo 15 ungurių, 4 lydekas ir 3 ešerius.

Padaryta žala žuvų ištekliams įvertinta 8161,5 Eur. Asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimti visi žvejyboje naudoti įrankiai, guminė valtis ir laimikis.

Aplinkosaugininkai dėkoja neabejingiems piliečiams, kurie pastebėję daromus pažeidimus praneša nedelsiant.

Primename, kad apie draudžiamus įrankius ar kitus neteisėtus žvejybos ar medžioklės būdus galite pranešti telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Share this post

Parašykite komentarą