Ignalinos kraštas pristatytas Lenkijoje

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Rugsėjo  3-6 dienomis Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė ir folkloro ansamblio ,,Čiulbutė“ dainininkės lankėsi Ignalinos partnerio – Lenkijos Serocko miesto – organizuotoje tradicinėje Rudens gėrybių šventėje.

Ignaliniečiai buvo šiltai sutikti, jiems parodytas išskirtinis dėmesys. Savivaldybės vadovai susitiko ir bendravo su Serocko burmistru Artūru Barkovskiu, buvusiu meru, dabar apskrities vadovu Silvestru Sokolnickiu. 

Rudens šventė vyko netoli Serocko esančioje Wolia Kielpinska gyvenvietėje. Ji prasidėjo šv. Mišiomis, buvo pašventintos gėrybės, ignaliniečiai iškilmingai nešė lietuviškos duonos kepalą. Vėliau visi pasinėrė į šurmuliuojančią mugę, vyko koncertiniai pasirodymai. Rudens žiedais ir vaisiais bei daržovėmis išpuoštoje scenoje skambėjo svečių sveikinimo kalbos, buvo pagerbtos visos miestų partnerių delegacijos, švente ir Lietuvos bei Lenkijos miestų bendradarbiavimu džiaugėsi Lietuvos ambasados atstovai. Už nuopelnus Serocko miestui ir ilgametę veiklą plėtojant bendradarbiavimą specialiu medaliu buvo apdovanota Ignalinos delegacijos vertėja Janina Berezina.

Mugėje Ignalinos kraštą pristatančioje palapinėje šventės dalyviai galėjo paragauti lietuviškos duonos, medaus, sūrio, šakočio. Buvo pristatomi lietuviški amatai, eksponuotos megztos riešinės, kojinės, šiaudiniai žaisliukai, papuošimai, pintinės juostos, vyko edukacijos. Kaip pasakojo ansamblio ,,Čiulbutė“ vadovė, etnologė Sigutė Mudinienė, Ignalinos palapinė buvo labai populiari. Visi gyrė duoną, medų. Lenkaitės labai žavėjosi lietuviškais rankdarbiais, ypač riešinėmis, klausinėjo, kaip jos mezgamos. Čia pat galėjo ir pačios pamėginti, pamatyti, juostą nusipinti ar šiaudinį žaisliuką pasidaryti. Ansamblio dainininkės ne tik edukacijas vedė, apie Ignalinos kraštą pasakojo, bet ir šventės scenoje pasirodė, atliko keletą sutartinių ir dainų. ,,Paskutinio vakaro kelionėje lietuviškai dainavo visos delegacijos.“,– pasakojo Sigutė.

Ignalina su Serocku bendradarbiauja jau daugiau nei du dešimtmečius. Sutarta ir toliau plėtoti draugiškus santykius. Šių metų liepos mėnesį Serocko savivaldybės vadovai dalyvavo Ignalinos 155-ojo gimtadienio renginiuose.  

Filmuota medžiaga: https://www.facebook.com/umig.serock/videos/264188312045506 

parengė Lina Kovalevskienė,

vyr. specialistė ryšiams su visuomene

Share this post

Parašykite komentarą