Kelininkai perspėja: eismo sąlygas sunkina snygis ir pūga, Pietų ir Rytų Lietuvoje yra neišvažiuojamų kelių

Dėl visą naktį tebesitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos išlieka visoje Lietuvoje, trečiadienio rytą pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis su prispausto arba puraus sniego sluoksniu iki 10–15 cm. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su sniego sluoksniu iki 30 cm, slidūs. Yra rajoniniuose keliuose ruožų, kurie sunkiai pravažiuojami. Neišvažiuojamų kelių yra Pietų ir Rytų Lietuvoje: Marijampolėje apskrityje, Vilkaviškyje, Vilniaus, Ukmergės, Širvintų rajonuose.

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto AB „Kelių priežiūra“, kelininkai dirba visu pajėgumu, tačiau vairuotojų prašoma būti atidžių ir neskubėti, atsižvelgti į meteorologines sąlygas, nes kelių dangas dengia sniego sluoksnis, o jį nuvalius dėl snygio keliai vėl padengiami sniegu.

Kiek geresnės, žiemiškai geresnės, eismo sąlygos yra Vakarų Lietuvoje, ypač Klaipėdos apskrityje, nes ten kritulių buvo mažiau.

Dėl storo sniego sluoksnio lūžta medžiai, medžių šakos, tad itin reiktų būti atsargiems miškingose vietovėse. Kelininkai ragina susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, esant būtinybei vykti, vairuoti ypač atsargiai ir keliones planuotis su laiko atsarga.

Visoje Lietuvoje snygis, Kaišiadorių, Marijampolės ir Varėnos rajonuose stiprus, vakaruose, šiaurės vakaruose kai kur pereinantis į šlapdribą, vietomis pūga.

Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną snigs. Kai kur pūga. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų 8–13 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Daiva Krunglevičienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą