I. Šimonytė apie galimybę iki vasaros vidurio paskiepyti 70 proc. gyventojų: ar turėsime užtektinai vakcinos, patvirtinti negaliu

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia kol kas nežinanti, ar iki vasaros vidurio Lietuvai pavyks įgyvendinti prezidento Gitano Nausėdos iškeltą tikslą paskiepyti 70 proc. šalies populiacijos. Ministrės pirmininkės teigimu, šalies vadovo užsibrėžto tikslo sėkmė priklausys nuo gaunamo vakcinų kiekio.

„Jeigu turėsime vakcinos dviem trečdaliams Lietuvos gyventojų, tai realu, žinoma. Bet, ar turėsime vakcinos dviem trečdaliams gyventojų, žinoma, gavę ją ne birželio 30-ąją, o nuosekliai per visą laikotarpį, to patvirtinti aš kol kas, turimomis žiniomis, negaliu“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė I. Šimonytė.

„Bet jeigu tam, kad būtų įgyvendintas kažkoks planas reikėtų skiepyti po 100 tūkst.-200 tūkst. žmonių per parą, akivaizdu, kad tiek resursų mes nei turėtume, nei galėtume realizuoti, jeigu atsitiktų taip, kad pakankamus kiekius vakcinos mes pradėtume gauti kada nors birželio pabaigoje“, – taip pat akcentavo ji.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda pastarąją savaitę po Europos vadovų tarybos posėdžio patvirtino, kad Lietuva per pirmą ir antrą šių metų ketvirčius turės galimybę paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų. Jis taip pat pažymėjo, kad šiuo metu Europos Medicinos agentūros peržiūrimos „Johnson & Johnson“ vakcinos gali užtekti ir vienos dozės.

Gailė Jaruševičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą