R. Požėla: siūloma miestą ir rajoną traktuoti kaip vieną teritorinį darinį

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad Valstybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) siūlo neriboti gyventojų judėjimo tarp miestų ir rajonų žiedinėse savivaldybėse. Pasak jo, siūloma, kad miestas ir rajonas būtų traktuojamas kaip vienas teritorinis darinys ir jame galiotų tos pačios karantininės sąlygos.

„Didžiųjų miestų žiedinių savivaldybių rajonų žmonės yra masiškai susiję su miestu ir rajonu. Tai nekilnojamasis turtas, sodai ir matėme masinį lėkimą iš miestų į rajoną. Lygiai taip pat matome, kad daug gyventojų gyvena rajone, bet dirba mieste ir atvirkščiai, tai yra legalus važinėjimas tarp miesto ir rajono. Lygiai taip pat matome, kad rajono gyventojams reikalingos tam tikros paslaugos iš mieste įsikūrusių tų pačių valstybės valdymo įstaigų. Kaip pavyzdys tai Vilniaus rajono savivaldybė. Ji įsikūrusi Vilniaus mieste (…) Siūlome kreiptis į Vyriausybę su iniciatyva, kad miestas ir rajonas būtų traktuojamas kaip vienas teritorinis darinys ir jame galiotų tos pačios karantininės sąlygos. Manau, kad būtų daugiau logikos“, – sakė R. Požėla.

Pasak jo, tai siūloma atsižvelgus į problemas, iškilusias per savaitgalio gyventojų judėjimo patikrinimus.

ELTA primena, kad Lietuvoje įvestas sugriežtintas judėjimo ribojimas tarp savivaldybių.

Blokavimo postai prie įvažiavimų į miestus steigiami nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Paulina Levickytė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą