D. Trumpas paliko Baltuosius rūmus, J. Bideno inauguracijoje nedalyvaus

Donaldas Trumpas trečiadienį paskutinį kartą kaip šalies vadovas paliko Baltuosius rūmus ir nedalyvaus savo įpėdinio Joe Bideno inauguracijoje, praneša BBC.

D. Trumpas sraigtasparniu išskrido į netoliese esančią Andruso oro pajėgų bazę, kur, kaip tikimasi, pasakys kalbą, o tada lėktuvu „Air Force One“ skris į Floridą.

Prieš išvykdamas D. Trumpas reporteriams pasakė, kad tai buvo „nuostabūs ketveri metai“ ir „viso gyvenimo garbė.“

„Tiesiog noriu atsisveikinti“, – pridūrė jis.

Jis yra pirmas nuo 1869 metų JAV prezidentas, kuris nedalyvaus savo įpėdinio inauguracijos ceremonijoje. 1869-aisiais Andrew Johnsonas praleido Ulysses’o S. Granto inauguraciją.

D. Trumpas ne kartą klaidingai tvirtino, kad jis laimėjo lapkričio 3 d. vykusius prezidento rinkimus. Sausio 6-ąją jo šalininkai šturmavo JAV Kapitolijų, norėdami sutrukdyti Kongresui patvirtinti J. Bideno pergalę prezidento rinkimuose.

Demokratas J. Bidenas trečiadienį bus prisaikdintas 46-uoju JAV prezidentu prie JAV Kapitolijaus. Ceremonijoje dalyvaus trys buvę prezidentai: Barackas Obama, kurio prezidentavimo metu J. Bidenas ėjo viceprezidento pareigas, taip pat Billas Clintonas ir George’as W. Bushas. Ceremonijoje taip pat dalyvaus kadenciją baigiantis viceprezidentas Mike’as Pence’as, kuris praleis D. Trumpo atsisveikinimo renginį Andruso bazėje.

Prieš prisiekiant J. Bidenui, priesaiką duos išrinktoji viceprezidentė Kamala Harris.

Per inauguraciją nacionalinį himną sugiedos dainininkė Lady Gaga, muzikinius pasirodymus taip pat surengs Jennifer Lopez ir Garthas Brooksas.

Neringa Šarmavičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą