G. Nausėda: tikėkimės, kad naujosios Vyriausybės politinė kultūra bus aukštesnio lygio

Prezidentas Gitanas Nausėda viliasi, kad naujosios Vyriausybės politinė kultūra bus aukštesnio lygio nei darbą baigiančio Ministrų Kabineto. Šalies vadovas teigia gavęs paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės patikinimą, kad jos vadovaujamos Vyriausybės ministrui netinkamai einant savo pareigas, jos asmenine iniciatyva būtų priimami atitinkami sprendimai.

„Tikėkimės, kad politinė kultūra bus aukštesnio lygio. Tikrai aš pripažįstu, kad ir dėl objektyvių, bet, deja, ir dėl subjektyvių priežasčių su ankstesne Vyriausybe būdavo problemų, kuomet net ir pripažįstant visiems, kad yra tam tikrų darbo klaidų ar tam tikrų skandaliukų vis dėlto sprendimų nebūdavo imamasi dėl labai paprastos priežasties: reikia žūtbūt išsaugoti koaliciją“, – interviu „Delfi“ penktadienį teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė, kad penktadienį vykusiame susitikime su I. Šimonyte iš paskirtosios premjerės gavęs patikinimą, jog ministrui netinkamai einant pareigas ministro pirmininko iniciatyva bus priimami atitinkami sprendimai.

„Ponia Ingrida man šiandien daug kartų minėjo, kad bus kitaip, kad sprendimai tikrai bus ir ji yra tuo suinteresuota.(…) Jeigu ministrui nesiseka ir mes matome, kad jis dirba ne taip, kaip buvo tikėtasi, tai turbūt turėtų ne tik prezidento iniciatyva būti, bet ir paties premjero iniciatyva, kuo greičiau priimti sprendimus“, – akcentavo prezidentas.

Gailė Jaruševičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą