I. Šimonytė: koalicinė sutartis gali būti pasirašyta pirmadienį

Vilnius, lapkričio 5 d. (ELTA).

Valdančiąją daugumą formuojanti Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija teigia sutarusios dėl koalicijos sutarties turinio. Pasak dešiniųjų partijų buriamos koalicijos lyderės Ingridos Šimonytės, parašai po sutartimi galėtų būti padėti jau ateinančios savaitės pirmadienį.

 

„Derybininkai, kurie buvo deleguoti deryboms, atrodo, kad beveik pasiekė sutarimą dėl teksto. Šiandien vykusio susitikimo metu šį bei tą redagavome. Dabar tekstu pasikeitėme (…) Diskusijų būdu per visus punktus praėjome ir turbūt radome tas formuluotes, kurios tenkintų visas derybines puses“, – po ketvirtadienį vykusio derybinių grupių posėdžio žurnalistams Seime sakė kandidatė į premjeres I. Šimonytė.

Pasak jos, pasiekus derybinių grupių sutarimą, valdančiąją daugumą formuojančios partijos turės gauti pritarimą savo valdymo organuose.

„Jei neiškils nenumatytų aplinkybių – o norėtume tikėtis, kad jų neiškils – tai turbūt pirmadienį sutartis galėtų būti pasirašyta ir užfiksuota kaip tinkama visoms besiderančioms šalims“, – teigė I. Šimonytė.

  Anot politikės, labai svarbu, kad koaliciją formuojantiems partneriams pavyko sutarti dėl esminių dalykų.

„Sugebėjome susitarti kas yra svarbiausia artimiausiu metu, kas yra svarbiausia vidutiniu laikotarpiu“, – teigė ji.

Kandidatūrų į postus neatskleidžia

I. Šimonytė užsiminė, kad pirmadienį dar nebus paskelbtos pavardės asmenų, pretenduojančių užimti postus Vyriausybėje ir Seime.

„Tai nėra sutarties dalykas. Kandidatūros yra viena, bet žmonės, kurie galėtų būti tvirtinami… Čia yra truputėlį daugiau etapų. Sutarties projekte yra užfiksuota, kad bus papildomas susitarimas, kuris bus pasirašytas iš karto tada, kai galėsime pasirašyti“, – teigė I. Šimonytė.

Benas Brunalas (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą