Utenos policijos bendruomenės pareigūnai įspėja gyventojus būti dėmesingus ir pasirūpinti turto saugumu per Vėlines

Utenos policija atkreipia dėmesį, kad per Vėlines, kada gyventojai važiuoja lankyti artimųjų kapų, padaugėja vagysčių iš butų, privačių namų, ūkinių pastatų, automobilių. Netenkama vertingų daiktų (pinigų, mobiliojo ryšio telefonų, dokumentų, juvelyrinių dirbinių, kompiuterių, buities ir ūkio darbams skirtų prietaisų, įrankių ir kt.). Asmenys praranda vertingus daiktus, palikę juos be priežiūros automobiliuose, lankydami artimųjų kapus. Patiriama didelė materialinė ir moralinė žala.

Gerbiami Utenos krašto gyventojai, būkite dėmesingi, pasirūpinkite savo turto saugumu! Išeidami iš namų atidžiai patikrinkite, ar užrakintos durys, ar sandariai uždaryti langai, balkono durys, nepalikite namų be priežiūros. Esant galimybei, prie namų įsirenkite vaizdo stebėjimo kameras, pasirūpinkite kokybišku būsto ir jo prieigų apšvietimu, aktyviai bendraukite su kaimynais, keiskitės informacija tarpusavyje įvairiomis komunikacijos priemonėmis, siekdami apsaugoti savo turtą ir išvengti vagysčių.

Pasirūpinkite automobilio ir asmeninių daiktų saugumu! Automobilį stenkitės palikti gerai apšviestoje, matomoje ir saugioje vietoje. Užrakinkite ir patikrinkite, ar tikrai veikia centrinis užraktas. Nepalikite automobilyje vertingų daiktų (krepšių, dokumentų, pinigų, kompiuterinės įrangos ir t. t.).

Būkite budrūs, saugokite su savimi turimus asmeninius daiktus, nepalikite jų be priežiūros, lankydami artimųjų kapus.

Pastebėję įtartinus asmenis, vykdomus teisės pažeidimus ar daromas nusikalstamas veikas, nedelsdami praneškite policijai skubios pagalbos tarnybos numeriu 112!

Informuojame, kad š. m. spalio 30 dieną Utenos policijos bendruomenės pareigūnai su policijos rėmėjais, rūpindamiesi Utenos krašto gyventojų saugumu, vykdys prevencines priemones dėl vagysčių ir konsultuos gyventojus turto apsaugos klausimais šiose vietose: prie kapinaičių šalia Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios, Rašės kapinių automobilių stovėjimo aikštelėse, Utenos miesto prekybos centrų aikštelėse. Gyventojams bus dalijami prevencinio pobūdžio informaciniai lankstinukai, šviesą atspindintys atšvaitai.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė
Violeta Ginaitienė

Photo by Thomas Dumortier on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą