Vokietijoje įvedamas dalinis karantinas

Berlynas, spalio 28 d. (ELTA).

Vokietijoje mėnesiui įvedamas dalinis karantinas, apimantis restoranų, sporto salių ir teatrų uždarymą, trečiadienį paskelbė kanclerė Angela Merkel, rašo „Reuters“.

„Veiksmų reikia imtis dabar“, – sakė kanclerė, pridurdama, kad padėtis „labai rimta“.

Nuo lapkričio 2 dienos privačiuose susibūrimuose bus leidžiamas ne daugiau kaip 10 žmonių iš daugiausiai dviejų namų ūkių dalyvavimas. Taip pat uždaromi visi restoranai, barai, teatrai, kino teatrai, baseinai ir sporto salės bei atšaukiami koncertai.

Žmonių bus prašoma nekeliauti asmeninėmis, nebūtinomis priežastimis, o nakvynės viešbučiuose bus leidžiamos tik keliautojams verslo reikalais. Atviromis liks mokyklos ir darželiai.

Vokietija anksčiau buvo giriama už tai, kad gebėjo infekcijų ir mirčių lygius išlaikyti žemesnius nei daugumoje kaimyninių valstybių, tačiau šalį dabar itin smarkiai veikia antroji viruso banga. Šalyje pastarąją parą patvirtinti 14 694 infekcijos atvejai, trečiadienį pranešė Roberto Kocho institutas.

Mirčių skaičius per parą padidėjo 85, iki 10 193. Imta baimintis dėl šalies sveikatos priežiūros sistemos, A. Merkel anksčiau perspėjus, kad ji gali būti visiškai parklupdyta, jei infekcijų skaičiai toliau augs.

„Mūsų sveikatos sistema šiandien dar gali tvarkytis su esamais iššūkiais, tačiau, esant tokiam infekcijos greičiui, ji savo galimybių ribas pasieks per kelias savaites“, – sakė A. Merkel.

Ji pridūrė, kad sveikatos pareigūnams pavyko nustatyti tik 25 proc. protrūkių kilmę, o tai reiškia, jog sunku pasakyti, kokie socialinio gyvenimo aspektai prisideda prie antrosios viruso bangos.

Lina Linkevičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą