Naujosios Zelandijos premjerė J. Ardern dėl atsinaujinusio koronaviruso protrūkio atidėjo šalies parlamento rinkimus

Velingtonas, rugpjūčio 16 d. (AFP-ELTA).

Naujosios Zelandijos premjerė Jacinda Ardern dėl atsinaujinusio koronaviruso protrūkio 4 savaitėmis, iki spalio 17 d., atidėjo šalies parlamento rinkimus.

J. Ardern atidėti rugsėjo 19 d. numatytus rinkimus dėl praeitą savaitę aptiktų COVID-19 atvejų Oklande spaudė politiniai oponentai ir jos koalicijos partneriai.

Pasak jos, Naujosios Zelandijos gyventojus po 102 dienų vėl atsinaujinęs koronaviruso protrūkis ypač sukrėtė ir dėl to galėtų gerokai sumažėti rinkėjų aktyvumas.

Itin populiari politikė taip pat pripažino, kad rinkimų kampanijos apribojimai suteiktų pranašumą jos Vyriausybei, o rinkimų atidėjimas esą leistų visoms partijoms lygiateisiškai dalyvauti rinkimų kampanijoje.

„Neturiu jokių ketinimų nuo dabar imtis dar kokių nors pakeitimų. Šis sprendimas leis visoms partijoms rinkimų kampanijai skirti 9 savaites, o Rinkimų komisijai – užtikrinti, kad rinkimai įvyktų“, – sakė J. Ardern.

Praeitą savaitę Naujojoje Zelandijoje po 102 ramybės dienų užregistruoti COVID-19 atvejai keturiems vienos šeimos nariams, o šis protrūkis jau išaugo iki 58 ligos atvejų.

Darius Mikutavičius (AFP)

Share this post

Parašykite komentarą