Spalio 11-oji: vardadieniai, astrologija

Spalio 11-oji – Pasaulinė nutukimo diena.

Pasaulinė nutukimo federacija, bendradarbiaujanti su Pasaulio sveikatos organizacija, paskelbė spalio 11-ąją Pasauline nutukimo diena. Šios dienos tikslas – skatinti žmones stengtis užkirsti kelią ir gydyti nutukimą, raginti investuoti į gydymo paslaugas, skirtas žmonėms, turintiems nutukimo grėsmių. Žmonės, turintys antsvorio, turi ne tik sveikatos, bet ir psichologinių, emocinių problemų, dažnai patiria patyčias. Tai, kad apkūnus žmogus toks yra dėl to, kad daug valgo ir yra tingus, nesportuoja, yra mitas. Nutukimo priežasčių yra daug daugiau, todėl nutukimo gydymas yra kompleksinis. Turi padėti ir dietologas, ir psichologas, ir tam tikros srities gydytojas specialistas.

Spalio vienuoliktoji, penktadienis – 285-oji metų diena (paskutinė 41-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 81 diena.

Savo vardadienius šiandien švenčia Germanas, Kvirinas, Rimbutas, Rimdauga, Rimdaugas, Rimdaugė, Valius, Zina, Zinaida;

rytoj: Deimantė, Ganta, Gantas, Gantė, Radolfas, Radulfas, Ralfas, Rudolfa, Rudolfas, Salvina, Salvinas, Serafina, Serafinas, Serapina, Serapinas, Vilfreda;

poryt: Edas, Edgaras, Edgardas, Edis, Eduarda, Eduardas, Eduardė, Edvardas, Mintara, Mintaras, Mintarė, Mintas, Mintė, Nortautas, Nortautė.


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 07.39, leidžiasi 18.31. Dienos ilgumas – 10.52.

Šiandien – trečioji Mėnulio delčios diena.

Saulė Svarstyklių ženkle.


Protingos mintys:

„Norint išsaugoti sveikatą, reikia vengti to, kas kenkia, ir saikingai naudoti tai, kas tinka“ (Avicena).


Astrologinė prognozė spalio 11-ajai, sekmadieniui

AVINAS. Keistai nenustygsite vietoje visą dieną ir vakarą. Galbūt tikitės kažkokio laimėjimo arba „sergate“ už jums svarbų asmenį, šeimos narį. Vakare paaiškės, ar patyrėte nuostolių ir kiek.

JAUTIS. Nesigailėsite, jeigu šiandien pagal galimybes palepinsite save bei artimuosius. Tereikia šiek tiek dėmesio, dosnumo, vaišingumo ir santykiai pakryps į geresnę pusę, o visų nuotaika pasitaisys. Visgi vakare patirsite daug nerimo.

DVYNIAI. Galite gauti žinią arba kvietimą iš giminaičio, gerbėjo ar draugo. Galbūt sulauksite svečių arba patys vyksite paviešėti. Arba tiesiog trumpam susibursite po rinkimų balsavimo.

VĖŽYS. Jeigu tikitės ramios, produktyvios dienos, tai iš dalies ji tokia ir bus jūsų asmeninių pastangų dėka. Visgi šalia yra žmonių, kurie labai nerimauja ir jūs to negalite nejausti. Jūsų palaikymas galėtų būti lyg raminantis balzamas.

LIŪTAS. Regis, šiandien būsite nepaprastai jausmingi ir aktyvūs. Būtų gerai, kad dalį laisvalaikio praleistumėte ramioje vietoje, kurioje galėtumėte atitrūkti nuo rūpesčių, šurmulio. Regis, vakaras bus nervingas, kupinas įtampos, o tuo pačiu – ypatingų vilčių.

MERGELĖ. Būsite linkę svajones painioti su tikrove ir elgtis neįprastai. Labiau rūpinkitės sveikata, teisingai maitinkitės, pakankamai laiko skirkite poilsiui, šeimai.

SVARSTYKLĖS. Tikriausiai pajusite pagyvėjimą, norą bendrauti, būti įvykių sūkuryje. Bus smagu, tačiau pinigų išleisite daugiau nei planuojate. Arba vakare įvertinsite situaciją ir suvoksite, kad ankstesnės išlaidos nepasiteisino.

SKORPIONAS. Tikriausiai nepavyks išvengti aplinkinių dėmesio ar jų primetamos dienotvarkės. Pamirškite ambicijas ir pasidžiaukite tuo, ką teikia situacija. Nesielkite taip, tarsi savo dalyvavimu kažkam teiktumėte malonę.

ŠAULYS. Regis, turėsite galimybę ištrūkti iš rutinos gniaužtų, pakeisti aplinką, paplanuoti ateitį. Tikėtini įdomūs susitikimai, renginiai. Tik nepuoselėkite per didelių iliuzijų.

OŽIARAGIS. Nepersistenkite kitiems piršdami savo nuomonę bei aukštindami save. Jeigu dominančių žmonių norai, planai jums nelabai patinka, bandykite diplomatiškai juos pakoreguoti. Tik nenusiženkite įstatymui ir gerai moralei.

VANDENIS. Jeigu nesipriešinsite įvykių tėkmei, galite patirti pikantišką nuotykį. Tačiau pinigai slyste slys iš kišenės. Galbūt juos neskaičiuodami švaistys ir jūsų šeimos nariai. Vakare padidės jūsų nervingumas, impulsyvumas.

ŽUVYS. Šiandieną derėtų daugiau dėmesio skirti sveikatai, išvaizdai. Jeigu imsitės ūkinių ar buitinių darbų, planuokite juos taip, kad ir poilsiui liktų laiko. Rytas aktyvesnis už vakarą, tačiau ir vakare nenuobodžiausite dėl įvairių netikėtumų.

Geros dienos!

Valentina Gudienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą