Per mėnesį akcijoje „Poilsiauk atsakingai” dalyvavusios valdybos surengė 194 reidus

Rugpjūčio mėnesį Aplinkos apsaugos departamentas vykdė kasmetinę akciją „Poilsiauk atsakingai”. Akcijoje dalyvavusios Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos, Utenos ir Marijampolės valdybos atliko 194 reidus. Taip pat vykdė prevencinę veiklą – informavo poilsiautojus apie vandens telkinių pakrančių reikalavimus, aptarė problemas dėl atliekų pakrantėse ir jų deginimo.

Šiaulių valdybos pareigūnai akcijos metu surengė 18 reidų ir patikrino 92 poilsiautojus. Reidų metu nustatyti 34 pažeidimai, iš kurių  – 23 už paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų pažeidimus, 11 už Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus naudojant nelegalius žvejybos įrankius ar žvejojant draudžiamu būdu.

Panevėžio valdybos pareigūnai surengė 49 reidus ir patikrino 94 žvejus, 19 transporto priemonių. Nustatyta 17 pažeidimų, iš jų 9 vandens telkinių pakrančių apsaugos juostų pažeidimai, kai automobiliai stovėjo arčiau nei leistinas atstumas nuo vandens telkinio kranto. Taip pat nustatyta 3 vandens telkinių pakrančių apsaugos juostų pažeidimai, 3 Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai ir 2 pažeidimai dėl aplinkos teršimo ir atliekų deginimo.

Urtė Šimonytė
Komunikacijos skyriaus vyresnioji specialistė

aad.lrv.lt

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos

Share this post

Parašykite komentarą