„Luminor“ ir „Swedbank“ skelbia apie galimus trikdžius

Vilnius, rugsėjo 23 d. (ELTA).

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį „Swedbank“ planuoja vykdyti reguliarų IT sistemų atnaujinimą, dėl kurio gali trumpam sutrikti kai kurios banko teikiamos paslaugos.

Duomenų bazių atnaujinimo metu „Swedbank“ išduotos mokėjimo kortelės gali būti aptarnaujamos su trumpalaikiais trikdžiais nuo 0.00 iki 4.30 val.

Interneto bankas ir privatiems, ir verslo klientams duomenų bazių atnaujinimo metu tarp 0.00 ir 4.30 val. gali veikti su trikdžiais, atnaujinimo darbų metu klientai bus nukreipiami į informacinį puslapį apie atliekamus darbus.

Ketvirtadienį nesklandumai galimi ir „Luminor“ klientams

„Luminor“ bankas praneša, kad dėl „SK ID Solutions“ atliekamų techninių darbų, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, nuo 23 val. iki 2 val. gali būti sutrikimų jungiantis prie interneto ir mobilaus bankų su Smart‑ID programėle.

Taip pat gali būti sutrikimų su Smart-ID programėle tvirtinant atsiskaitymus mokėjimo kortelėmis e-prekybos vietose, dalyvaujančiose „Visa“ saugumo programoje, t .y. pažymėtose „Visa Secure“ arba „Verified by Visa“ logotipu.

„Luminor“ bankas taip pat informuoja, kad dėl techninių darbų penktadienio vakarą, nuo 21.00 iki 23.30 val., laikinai nebus galimybės atlikti veiksmų, susijusių su mokėjimo kortelėmis interneto ir mobiliajame bankuose: bekontakčių atsiskaitymų, saugaus atsiskaitymo paslaugos įjungimo/išjungimo, laikino kortelės blokavimo ir aktyvavimo bei kita.

Skubiai prireikus blokuoti mokėjimo kortelę, bankas ragina nedelsiant susisiekti telefonu.

Lukas Blekaitis (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą