„Hesburger“ tinklas atidarė 500-ąjį restoraną

VilnIus, rugsėjo 4 d. (ELTA).

Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“ Ukrainoje, Kijeve, atidarė savo 500-ąjį restoraną. Lietuvoje „Hesburger“ taip pat valdo didžiausią, 57-ių, greitojo maisto restoranų tinklą, o du naujausi restoranai buvo atidaryti per patį karantino įkarštį šį balandį. Prieš 50 metų nuo vieno grilio kiosko Suomijoje veiklą pradėjęs „Hesburger“ tinklas ir toliau planuoja augimą.

Situacija greitojo maisto sektoriuje – stabili

Iki 500-ų restoranų tinklą 9-ose šalyse išauginusi bendrovė daugiausiai – 280 restoranų – valdo Suomijoje. Didžiausias užsienyje esančių „Hesburger“ restoranų tinklas nuo 2007 m. yra išplėtotas Lietuvoje – mūsų šalyje jų veikia 57. „Hesburger“ tinklas taip pat dirba Latvijoje (50 restoranų), Estijoje (48), Rusijoje (36), Bulgarijoje (19), Ukrainoje (6), Vokietijoje (2) ir Baltarusijoje (2).

Nepaisant pandemijos sukeltų iššūkių, generalinis direktorius Kari Salmela tiki, kad ir ateinančiais metais tinklas toliau augs.

„Ore tvyro netikrumas, kuris tikrai vienaip ar kitaip palies visus sektorius. Vis dėlto bendra greitojo maisto sektoriaus padėtis visose šalyse, kuriose dirbame, yra stabili. Šis maitinimo sektorius turi savo stipriųjų pusių, kurios leido ir ekstremalių suvaržymų metu išvengti drastiško kritimo. Šiuo metu „Hesburger“ pardavimai Lietuvoje, kur apribojimai buvo vieni griežčiausių, jau sugrįžo į prieškarantininį lygį. Tikiu, kad per ateinančius kelerius metus stabiliai ir nuosaikliai augsime“, – sakė K. Salmela.

Šiemetiniai tinklo plėtros planai Lietuvoje įgyvendinti

Pasak K. Salmelos, „Hesburger“ šiemet į tinklo plėtrą Lietuvoje investavo 2 mln. eurų – du nauji restoranai atvėrė duris Klaipėdoje ir Vilniuje balandžio pradžioje.

„Nepaisant užklupusios pandemijos, atidarėme šiemet planuotus naujus restoranus, taip pat renovuojame ir skaitmenizuojame esamus, aktyviai savo tinkle diegiame tvarios energijos sprendimus. Tai leidžia optimizuoti kaštus ir prisidėti prie gamtos išteklių tausojimo”, – sakė K. Salmela.

Nuo grilio kiosko iki pasaulinio tinklo

„Hesburger“ ištakos siekia 1966 m., kai jauna Suomijos verslininkų pora Heikis ir Kirsti Salmelos Naantalyje atidarė grilio kioską. Šalyje populiarėjant greitojo maisto kultūrai, 1980 m. jie atidarė pirmąjį „Hesburger“ restoraną Turku miesto centre, o netrukus tinklas išsiplėtė visoje šalyje. Pirmuosius žingsnius užsienyje tinklas žengė 1996 m., kai atidarė restoranus Vokietijoje ir Estijoje. Šiuo metu didžiausias tinklas už Suomijos ribų veikia Lietuvoje, kurio pardavimai pernai mūsų šalyje pasiekė 32 mln. eurų. 

„Hesburger“ restoranuose Europoje dirba beveik 8 000 žmonių, kurie kasdien aptarnauja daugiau kaip 190 000 klientų.

Eleonora Budzinauskienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą