COVID-19 užsikrėtęs S. Berlusconi „prevenciškai“ paguldytas į ligoninę

Roma, rugsėjo 4 d. (AFP-ELTA).

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi, kuriam neseniai nustatytas koronavirusas, buvo „prevenciškai“ paguldytas į ligoninę, teigiama jo atstovų pranešime.

Pasak atstovų, žiniasklaidos magnatas ketvirtadienio naktį buvo paguldytas į Milano „San Raffaele“ ligoninę, nes jis pajuto „tam tikrus simptomus“, tačiau esą „nėra pagrindo nerimauti“.

Naujienų agentūra AGI skelbia, kad S. Berlusconi, kuriam rugsėjo pabaigoje sukaks 84-eri, buvo paguldytas į palatą, kurioje dažnai guli, kai yra gydomas šioje ligoninėje. AGI teigimu, tai rodo, kad politiko būklė nėra sunki, antraip jis esą būtų intensyvios terapijos skyriuje.

S. Berlusconi partijos „Forza Italia“ senatorė Licia Ronzulli tikino, kad buvęs premjeras „praleido naktį ligoninėje, kad pasitikrintų savo būklę… tačiau jis jaučiasi gerai“.

Trečiadienį S. Berlusconi paskelbė, kad jam nustatytas koronavirusas ir kad jis saviizoliuojasi namuose.

COVID-19 taip pat užsikrėtė du jo vaikai – 36-erių dukra Barbara ir 31-erių sūnus Luigi – ir jo partnerė Marta Fascina.

S. Berlusconi, kuriam anksčiau priklauso futbolo klubas „AC Milan“, trečiadienį tvirtino tęsiantis savo politinę veiklą.

„Dalyvausiu rinkimų kampanijoje, duosiu interviu televizijoms ir laikraščiams“, – „Forza Italia“ moterų judėjimo vaizdo konferencijoje sakė jis.

S. Berlusconi pripažino „veiklos apribojimus, kuriuos sukėlė koronaviruso nustatymas“, tačiau pabrėžė: „Tęsiu šią kovą.“

Po dviejų savaičių Italijoje vyks regioniniai rinkimai ir referendumas dėl parlamentarų skaičiaus sumažinimo.

Darius Mikutavičius (AFP)

Share this post

Parašykite komentarą