S. Skvernelis abejoja Kultūros tarybos sprendimu dėl P. Cvirkos paminklo rengti diskusijas už 42 tūkst. eurų

Vilnius, rugpjūčio 19 d. (ELTA).

Premjeras Saulius Skvernelis abejoja Kultūros tarybos sprendimu diskusijoms, ką daryti su Petro Cvirkos paminklu, skirti 42 tūkst. eurų. Vyriausybės vadovas sako, kad šie pinigai galėtų būti panaudoti gerokai tikslingiau, sritims, kurios kultūros bendruomenei yra gerokai svarbesnės.

„Keistai atrodo tokiems tikslams skiriamos tokios sumos, kur galima iš tikrųjų padaryti ir nuomonių tyrimą, ir specialistų ar ekspertų pasisakymus, ir įvertinimus, juo labiau, kad nemažai jų yra ir padaryta“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo S. Skvernelis.

„Kultūros taryba, aišku, pati sprendžia, bet kažkaip atrodo, kad buvo galima tuos pinigus panaudoti ten, kur kultūros laukui, kultūros bendruomenei gerokai svarbesni šie pinigai yra ir tikslingiau būtų panaudoti“, – pridūrė jis.

Portalas LRT.lt pastarąją savaitę pranešė Kultūros tarybos sprendimą, kad Petro Cvirkos paminklo Vilniuje likimas turėtų paaiškėti per diskusijas, rengiamas už 42 tūkst. eurų. Kultūros taryba savo sprendimą grindžia akcentuodama, kad tai bus ne tik diskusijos, bet ir viešos virtualios paskaitos, o visa informacija esą bus skaitmenizuota ir pateikta visuomenei.

Šį Kultūros tarybos sprendimą dėl Petro Cvirkos paminklo atsargiai vertina ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Diskusijos visuomenėje turi vykti, tačiau nežinau, ar jos turėtų vykti tokia kaina“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė G. Nausėda.

Gailė Jaruševičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą