Primename: nepamirškite priduoti metinių GPAIS ataskaitų

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad, pasibaigus kalendoriniams metams, iki balandžio 1 d. turi būti pateiktos metinės atliekų tvarkymo ir susidarymo ataskaitos Vieningoje gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje (toliau – GPAIS).

„Artėjant metų pabaigai primename, kad metinės atliekų ataskaitos teikiamos ir vedamos informacinės sistemos GPAIS pagrindu. Jeigu ataskaitiniais metais atliekų nesusidarė ar atliekų tvarkymo veikla nebuvo vykdoma, ūkio subjektas ar atskiras jo padalinys, vis tiek turi pateikti metinę ataskaitą, kuri automatiškai suformuojama remiantis paskutiniais GPAIS turimais duomenis“, – primena Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vyr. specialistė Ramunė Burzdžiūtė.

Kaip primena aplinkosaugininkė, norint ataskaitą taisyti, rašomas prašymas atmesti ataskaitą koregavimui el. paštu atliekų.ataskaitos@aaa.am.lt, nurodant atliekų darytojo ar tvarkytojo pavadinimą, ataskaitos tipą ir metus, taip pat atliekų tvarkymo ar susidarymo vietos pavadinimą ir adresą.

Pasak R. Burzdžiūtės, kad būtų paprasčiau, galite pasinaudoti GPAIS svetainėje https://www.gpais.eu/ esančiomis instrukcijomis ir vadovais. Taip pat ten galite rasti ir  mokymų medžiagą, vartotojų vadovus, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus. O jei kyla klausimų, susijusių su GPAIS veikimu, juos galima teikti el. paštu pagalba@gpais.eu.

Lina Lapėnaitė

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos

Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė

Photo by Possessed Photography on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą