Kiaulių laikytojams bus kompensuotos įsigytos biologinio saugumo priemonės

Smulkūs kiaules laikantys ūkiai vėl galės teikti paraiškas ir gauti valstybės pagalbą biologinio saugumo priemonių įsigijimo išlaidoms kompensuoti. Paraiškos renkamos nuo birželio 7 d. iki liepos 19 d.

Šiai pagalbai skirta 400  tūkst. Eur. Atlyginama iki 90 proc., bet ne daugiau kaip 900 Eur vienam pareiškėjui, biologinio saugumo priemonių įsigijimo išlaidų. Šios priemonės – tai tvoros tvartams aptverti, pašarų terminio apdorojimo įranga, dezinfekciniai barjerai ir purkštuvai, asmenų persirengimo patalpų įranga, taip pat plovimo, valymo, dezinfekcijos įranga ir priemonės bei kt.

Ši valstybės pagalba teikiama pareiškėjams, kurie sudarė sąlygas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovams patikrinti kiaulių laikymo vietą, taip pat įsigijo biologinio saugumo priemones. Pareiškėjai praėjusių metų paskutinį ketvirtį ir iki paraiškos pateikimo dienos turėjo laikyti nuo 1 iki 100 suženklintų ir registruotų kiaulių.

Jei pareiškėjai jau buvo gavę pagalbą pagal šią priemonę ankstesniais metais, šiemet jie gali įsigyti kitas jiems reikalingas biologinio saugumo priemones.

Tinkamos finansuoti yra išlaidos, patirtos nuo 2021 m. sausio 1 d. iki paraiškos pateikimo dienos. Įsigytos biologinio saugumo priemonės turi būti pradėtos naudoti ar įrengtos ne vėliau kaip per 2 mėnesius nuo jų įsigijimo.

Paraiškos ir kiti privalomi pateikti dokumentai priimami savivaldybėse pagal fizinio asmens gyvenamąją vietą arba juridinio asmens buveinės adresą.

Su visomis sąlygomis kompensacijoms gauti galima susipažinti čia.  

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Share this post

Parašykite komentarą