Premjerė kviečia pasaulio lietuvius paraginti savo artimuosius Lietuvoje pasiskiepyti

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė šiandien nuotoliniu būdu susitiko su Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininke Dalia Henke, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininke Dalia Asanavičiūte ir PLB viešųjų ryšių komisijos pirmininku Vaidu Matulaičiu.

Susitikimo tikslas – pakviesti svetur gyvenančius tautiečius, kad šie paragintų Lietuvoje likusius savo artimuosius senjorus skiepytis COVID-19 vakcina.  

„Nors esate toli nuo gimtinės Lietuvos, Jus jungia čia gyvenantys Jūsų artimieji. Todėl šiandien prašau Jūsų pagalbos –  paraginkite savo tėvus ar senelius, kaimynus ar kitus pažįstamus senjorus Lietuvoje pasirūpinti savo sveikata ir gyvybe. Paraginkite juos pasiskiepyti nuo COVID-19. Skiepas – vienintelis mokslo įrodytas būdas apsisaugoti nuo šio viruso bei apsaugoti aplinkinius. Juk grįžę vasarą į Lietuvą būsite pasiilgę apkabinti artimą“, – kreipimesi sakė premjerė. 

Senjorai savivaldybėse šiuo metu vakcinuojami prioriteto tvarka. Vyriausybė deda visas pastangas, kad vakcinavimo procesas, kurį koordinuoja savivaldybės, vyktų kuo sklandžiau.

Informacija apie registraciją skiepui: https://koronastop.lrv.lt/lt/vakcinavimas/vakcinacijos-tvarka

Su visu Premjerės kreipimuisi galite susipažinti čia.

Mano vyriausybė

Share this post

Parašykite komentarą