Viceministras P. Lukševičius: Istorijos su šunų daugyklomis kartotis nebegali

Žemės ūkio ministerija ieško efektyviausių būdų gyvūnų augintinių gerovei užtikrinti. Siekiant prisidėti prie efektyvių pokyčių šioje srityje, bus atnaujinta tarpinstitucinės darbo grupės Gyvūnų gerovei užtikrinti veikla.

Vaizdo konferencijoje gyvūnų gerovės klausimais su ministerijų specialistais diskutavo ir parlamentarai Andrius Vyšniauskas bei Aistė Gedvilienė.

Seimo nariai paprašė apsvarstyti galimybę parengti naują ženklinimo tvarką, pagal kurią gyvūnus augintinius ženklinti galės ne tik veterinarai, bet ir specialiai apmokyti asmenys. Platesnis šios paslaugos teikėjų ratas spartintų ženklinimą bei mažintų jo kainą.

„Ieškome išeičių, ką daryti, kad ateityje skaudžios istorijos su nelegaliomis šunų daugyklomis nesikartotų. Kalbame ne tik apie privalomą gyvūnų augintinių ženklinimą, ženklintojų rato išplėtimą, bet ir bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais“, – teigia viceministras P. Lukševičius.

Tikimasi kovo pradžioje Seime priimti Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymą, numatantį gyvūnų augintinių ženklinimo etapus. Įstatymas, planuojama, imtų galioti gegužę. Pirmiausia būtų ženklinami nuo šio mėnesio gimę arba perduodami kitiems šeimininkams šunys, katės ir šeškai. Kiti gyvūnai  būtų suženklinti per metus nuo įstatymo įsigaliojimo datos.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Share this post

Parašykite komentarą