JAV kariuomenėje tarnaujančios moterys galės lakuotis nagus, dažytis lūpas

JAV ginkluotosiose pajėgose tarnaujančios moterys ateityje galės lakuotis nagus, nešioti auskarus ir rištis plaukus į „arklio uodegą“. Pentagonas antradienį paskelbė apie griežtų reikalavimų moterų išvaizdai sušvelninimą.

Be kita ko, praplėstas leidžiamų šukuosenų skaičius. Ilgus plaukus turinčioms karėms nebus privalu, kaip iki šiol, susukti jų į kuodą. Jos skundėsi, kad kuodelis po šalmu nėra patogu.

Remiantis naujomis taisyklėmis, ateityje iš esmės leidžiami ilgi plaukai, tačiau, pavyzdžiui, per fizines treniruotes, moterys plaukus turės surišti į „arklio uodegą“ ar susipinti.

Be to, karėms ateityje bus leista lakuotis nagus ir dažytis lūpas. Tačiau tam tikros spalvos, kurios įvardytos kaip „ekstremalios“, yra uždraustos. Tarp jų yra mėlyna, juoda, violetinė ir ryškiai raudona. Ir plaukų neleidžiama dažytis rožine, žalia ar mėlyna spalva.

Reikalavimų karėms sušvelninimas yra analizės, kurią pernai užsakė buvęs gynybos sekretorius Markas Esperis, rezultatas. Ši analizė buvo plataus tyrimo apie rasizmą ir mažumų diskriminaciją JAV pajėgose dalis.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Photo by Damir Spanic on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą