V. Čmilytė-Nielsen: šis Seimas taps moraliniu pavyzdžiu

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad dešiniųjų dominuojamas Seimas taps pavyzdžiu priimant moralinius sprendimus. Vienas tokių, tvirtina Seimo vadovė, apsisprendimas panaikinti teisinę neliečiamybę kontroversiškai vertinamam bei teisėsaugos akiratyje atsidūrusiam parlamentarui Petrui Gražuliui.

Seimo pirmininkės teigimu, tai, kad šis, o ne „valstiečių“ dominuojamas Seimas panaikino neliečiamybę P. Gražuliui, rodo, viena vertus, pasikeitusį politikų požiūrį į etikos ir moralės klausimus.

„Šiame Seime mes turime daugiau jaunų politikų, bet nemanau, kad tai yra tik amžiaus klausimas. Tai yra ir požiūrio klausimas. Matyt, reikėtų pasidžiaugti, kad tas požiūris keičiasi, ir šis Seimas taps pavyzdžiu kalbant apie moralinius sprendimus“,– LRT radijui sakė liberalė.

Kita vertus, akcentavo V. Čmilytė-Nielsen, priimtas sprendimas dėl P. Gražulio demonstruoja ir tai, kad pastarasis neteko patronažo, kurį turėjo 2016 m. išrinktame Seime.  

„Aš manau, kad praėjusios kadencijos Seime ponas Gražulis turėjo politinių patronų, kurių dabar nebeturi“, – teigė Seimo pimininkė.

„Džiaugiuosi dėl vakarykščio Seimo sprendimo, nes taip ir turėtų elgtis atsakingi Seimo nariai, kurie nenori neliečiamybėmis dangstyti vieno ar kito kolegos“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį Seimas nutarė patenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą ir panaikino Seimo nario Petro Gražulio teisinę neliečiamybę.

Prokurorai nurodo, kad P. Gražulis piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, tai yra darė įtaką Lietuvos ir Rusijos veterinarinių tarnybų valstybės tarnautojams, kad jie veiktų bendrovės „Judex“ interesais ir savo bei kitų asmenų naudai, gavo turtinę naudą.

Ankstesnis Seimas nedavė sutikimo traukti P. Gražulio atsakomybėn toje pačioje „Judex“ byloje.

Benas Brunalas (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą