Gruodžio 15-oji: vardadieniai, astrologija

Gruodžio 15-oji – Lietuvos teismų diena. Tarptautinė arbatos diena.

1918 metais, kai Lietuvos Taryba Vasario 16-ąją paskelbė Lietuvos Nepriklausomos Valstybės atkūrimą, pirmasis Nepriklausomos Lietuvos teisingumo ministras profesorius Petras Leonas išleistu įstatymu įsteigė Nepriklausomos Lietuvos teismus ir gruodžio 15 d. paskelbė Lietuvos teismų diena. Lietuvos teismuose ši diena kasmet buvo minima 1918-1940 m. 2016 m. pritarus Seimui, gruodžio 15-oji paskelbta atmintina – Lietuvos teismų – diena.

Kasmet gruodžio 15 dieną yra minima Tarptautinė arbatos diena. Ji skirta populiarinti arbatos gėrimo kultūrą. Arbata yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, geriamas nepriklausomai nuo tautybės, dienos laiko ir kulinarinių pomėgių. Pirmą kartą arbatos diena buvo paminėta 2004 metais Indijos sostinėje – Naujajame Delyje, o 2015 metais Indijos vyriausybės iniciatyva buvo patvirtinta kaip Tarptautinė arbatos diena.

Gruodžio penkioliktoji, antradienis – 350-oji metų diena (antroji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 16 dienų.

Savo vardadienius šiandien švenčia Celsas, Čiovyda, Čiovydas, Gaudas, Gaudencija, Gaudenis, Gaudė, Justas, Kristijonas, Lybartas, Lybartė, Lygauda, Lygaudas;

rytoj: Albinas, Albina, Alina, Audronė, Kalmantas, Kalmantė, Kalmina, Kalminas, Kalminta, Kalmintas, Vygauda, Vygaudas;

poryt: Drovydė, Jokinta, Jokintas, Jolanta, Joleta, Jolė, Jolita, Lozorius, Mantgailas, Olimpija, Olimpijus, Rachelė.


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 08.35, leidžiasi 15.52. Dienos ilgumas – 07.17.

Šiandien – antroji Mėnulio jaunaties diena.

Saulė Šaulio ženkle.


Protingos mintys:

„Politika tokia pati įtraukianti ir pavojinga, kaip karas. Kare jus gali nužudyti tik vieną kartą, o politikoje – daug kartų“ (V. Čerčilis).


Astrologinė prognozė gruodžio 15-ajai, antradieniui

AVINAS. Dalykiniai susitikimai siekiant aukštesnio posto, geresnio darbo ar naujų užsakymų bus gana rezultatyvūs. Galite pasiryžti rizikingam žingsniui. Tikrai pasiseks, jei startas bus pagal galimybes.

JAUTIS. Šiandieną mąstysite plačiau, objektyviau, todėl nekils sunkumų norint savo požiūrį perteikti kitiems. Regis, turėsite reikalų su įtakingais, išsilavinusiais asmenimis. Kažkokie jūsų žingsniai bus reikšmingi ateičiai.

DVYNIAI. Jūsų protas bus išskirtinai įžvalgus, imlus, todėl spręskite pačias kebliausias problemas. Galite tikėtis pasiūlymų dėl finansiškai naudingo bendradarbiavimo arba kažkas suteiks kreditą, grąžins skolą.

VĖŽYS. Įdomūs dalykai nusimato santykiuose su dalykiniais ar meilės partneriais bei konkurentais. Su kažkuo iš jų galite susieti savo likimą, net jeigu to dar nesuvokiate.

LIŪTAS. Kaupkite informaciją, išnagrinėkite aktualius klausimus iš visų pusių. Panašu, kad išgirsite naudingų pasiūlymų arba komplimentų dėl savo išvaizdos, sugebėjimų.

MERGELĖ. Šiandien nusimato jums neabejingų žmonių dėmesys. Galbūt labiau suartėsite su asmeniu, kuris buvo arba dabar yra jums reikalingas. Staigmenų gali pateikti vaikai.

SVARSTYKLĖS. Šiandien gerai praleisite laiką, jeigu aktyviai bendrausite su šeima, mylimais žmonėmis, vaikais. Kartu kurdami jaukumą, komfortą pasijusite artimesni, svarbesni vieni kitiems.

SKORPIONAS. Tai, ką girdėjote užuominose, šiandien gali būti pasakyta aiškiai ir nedviprasmiškai. Arba tiesmukai kalbėsite jūs, kad pagaliau išsisklaidytų nesusipratimai ir gandai. Galite įsigyti vertingą daiktą.

ŠAULYS. Šiandien būsite gana praktiški ir dalykiški, nesunkiai tvarkysite ūkinius reikalus, vadovausite kolektyvui, būsite įžvalgūs derybose ir pan. Savo entuziazmu užkrėsite ir aplinkinius, o tai palengvins planų įgyvendinimą.

OŽIARAGIS. Gali pasirodyti, kad esate kažkam labai reikalingi, svarbūs. Reikės suspėti ir rimtai padirbėti, ir pabendrauti. Vakaras gali būti romantiškas arba kupinas geros nuotaikos, komplimentų.

VANDENIS. Šiandien jums labiau seksis abstraktūs ir meniniai dalykai nei konkretūs ir praktiniai. Galite prisiklausyti įvairių gandų, apkalbų, tačiau tarp abejotinų užuominų pasitaikys ir tikslių prognozių.

ŽUVYS. Šiandien nepraleisite progų pademonstruoti savo sugebėjimų, išplėsti naudingų pažinčių ratą. Iš mėgstamos veiklos galimos pajamos. Galbūt domėsitės technikos atnaujinimu.

Geros dienos!

Valentina Gudienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą