Prieš savaitę startavęs portalas mažiesiems „Katantinas.lt“ jau sulaukė daugiau nei 4 tūkst. susidomėjusių lankytojų

Prieš šiek tiek daugiau nei savaitę startavęs portalas mažiesiems „Katantinas.lt“ sulaukė jau daugiau nei 4 tūkst. unikalių lankytojų. Portale vaikai ir tėvai randa informacijos apie pandemiją: nuo mokslo užsiėmimų šeimai, higienos, karantino metu galimų sužinoti įdomybių iki veiklų pasiūlymų ar psichologinių patarimų. 

Projektų autorių teigimu, aktualiausia portalo kategorija yra vaikams skirti straipsniai. Tėvai su vaikais dažniausiai ieško informacijos apie užsiėmimus namuose, ką veikti karantino metu. Taip pat portalo skaitytojai aktyviai domisi, kada karantinas galiausiai baigsis. 

Portalo iniciatoriai tikina, kad įdomių veiklų šiame portale netrūksta – didelio lankytojų susidomėjimo sulaukė nuotoliniu būdu organizuotas renginys apie emocinę sveikatą šeimoje karantino metu. Kitas lankytojų susidomėjimo sulaukęs renginys – vakar gruodžio 3-ąją  organizuota diskusija tėvams, kaip skatinti savo vaikų smalsumą bei žingeidumą. Tai – vienos iš labiausiai dominančių temų, kurios pasiekiamos visiems puslapio lankytojams. 

Projekto iniciatoriai tikina, kad svetainė puikiai tinkama tiek vaikams, tiek jų tėvams. Pastarieji internetiniame puslapyje randa turinio, padėsiančio jiems bendrauti ir leisti laiką su vaikais, sužinoti apie dezinformaciją, šeimos narių tarpusavio santykius, atžalų nerimą, kaip teisingai kalbėtis apie sveikatą, mirtį bei daugelį kitų dalykų.

Vaikams portalas padeda nusiraminti ir susidoroti su koronaviruso sukeltu nerimu ar nežinia. Jiems skirta informacija perteikiama patraukliu būdu – skaidoma į pagrindines temas, o jos pateikiamos kaip pasakos.

Pasak „Katantinas.lt“ autorių, portalas padeda vaikams savarankiškai vertinti situaciją, aplinką bei skatina imtis priemonių, kad tiek patys, tiek aplinkiniai liktų sveiki.

Projekto iniciatorių teigimu, iki šiol portale daugiausiai apsilankė šeimos, gyvenančios didžiuosiuose miestuose. Tačiau taip pat yra lankytojų ir iš mažesnių Lietuvos miestų – Mažeikių, Alytaus, taip pat Jonavos rajono. Sulaukta dėmesio ir užsienyje: prisijungta iš Ukrainos sostinės – Kijevo. 

Portalo turinys rengiamas konsultuojantis su gydytojais, vaikų psichologais, rašytojais, meno vadovais.

Projektas finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis.

SAM Spaudos tarnyba

Share this post

Parašykite komentarą