Seimas apsisprendė leisti, kad parama būstui įsigyti galėtų būti teikiama kartu su savivaldybe ar pelno siekiančia įmone

Seimas ketvirtadienį galutinai pritarė pataisoms, kuriomis nustatoma, kad parama būstui įsigyti, teikiant subsidijas valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito daliai apmokėti, galėtų būti teikiama kartu su savivaldybės ar pelno siekiančio juridinio asmens finansine parama.

Už balsavo 115 Seimo narių, prieš nebuvo, susilaikė vienas parlamentaras.

Kaip nurodoma įstatymo projekte, finansinės paramos teikimo tvarką ir sąlygas nustatytų savivaldybių tarybos ar pelno siekiančio juridinio asmens valdymo organai ar dalyvių susirinkimas. Bendra paramos būstui įsigyti ir finansinės paramos dalis negali būti didesnė negu 50 procentų įsigyjamo būsto vertės.

Pasak siūlymo autoriaus konservatoriaus Edmundo Pupinio, tikėtina, kad priėmus siūlymą padidėtų asmenų ir šeimų finansinės galimybės įsigyti nuosavą būstą, pagyvėtų nekilnojamojo turto rinka, išaugtų savivaldybių ir verslo galimybės išsaugoti ar privilioti reikiamus specialistus bei galimai sumažėtų emigracijos mastai.

Kornelija Mykolaitytė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą