J. Narkevičius: Lietuva ir Kazachstanas turėtų išnaudoti bendradarbiavimo potencialą krovinių pervežimo sektoriuje

Vilnius, spalio 1 d. (ELTA).

Lietuva ir Kazachstanas turėtų išnaudoti dvišalio bendradarbiavimo potencialą krovinių pervežimo sektoriuje, sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Ketvirtadienį J. Narkevičius susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane Gintautu Vasiuliu, su kuriuo aptarė Lietuvos ir Kazachstano transporto sektorių aktualijas bei plėtojamą dvišalį bendradarbiavimą.

„Lietuva ir Kazachstanas turėtų išnaudoti dvišalio bendradarbiavimo potencialą krovinių pervežimo sektoriuje, tačiau turime užtikrinti lygias konkurencijos sąlygas, tinkamą tarpvyriausybinio susitarimo nuostatų laikymąsi“, – pranešime sako susisiekimo ministras J. Narkevičius.

Susitikime taip pat buvo pasidalinta įžvalgomis apie Lietuvos ir Kazachstano derybas dėl leidimų kvotų šiems ir 2021 metams. Pasak J. Narkevičiaus, Lietuva siekia, kad gauti leidimai abiejų šalių vežėjams suteiktų vienodas galimybes vežti tuos pačius krovinius iš Lietuvoje esančių terminalų.

Ministro teigimu, šių metų lapkričio mėnesį tikimasi surengti Mišrios komisijos posėdį, kuriame būtų aptarti Lietuvai ir Kazachstanui aktualūs kvotų ir tolesnio ekonominių santykių plėtojimo klausimai.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą