Kviečiame į Lietuvos dizaino sektoriui skirtą diskusiją

Rugsėjo 21–27 dienomis Vilniuje vyks Dizaino savaitė, kurios vienas renginių kvies diskutuoti apie Lietuvos dizaino sektoriaus viziją.

Diskusijoje „Lietuvos dizaino sektoriaus vizija“ kartu su pernai Kultūros ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijų iniciatyva įkurtos Lietuvos dizaino tarybos nariais Audrone Drungilaite, Algirdu Orantu, Egle Opeikiene, Vytautu Geču, Jonu Malinausku, Rita Kaupeliene, Rūta Valušyte ir Lina Vaičiūniene kviečiame diskutuoti apie opiausias sektoriaus problemas, jų sprendimo būdus, valstybės institucijų veiksmus, galinčius prisidėti prie sektoriaus stiprinimo, ir kitais dizaino sektoriui svarbiais klausimais.

Diskusija vyks rugsėjo 22 d. 16 val. Šiuolaikinio meno centro skaitykloje. Kviečiame dalyvauti dizaino srities atstovus ir besidominčiuosius šiuo sektoriumi. Būtina išankstinė registracija iki rugsėjo 18 d. el. paštu milda.vakarinaite@lrkm.lt 

Lietuvos dizaino tarybos uždavinys – prisidėti prie ilgalaikės tęstinės dizaino politikos formavimo: teikti kultūros, ekonomikos ir inovacijų ministrams, taip pat institucijoms pagal poreikį siūlymus ir rekomendacijas dėl dizaino srities strateginio planavimo, plėtros programų, priemonių, jų tikslų ir siektinų rezultatų, valstybinio finansavimo prioritetų ir šaltinių, dizaino paveldo išsaugojimo, Lietuvos dizaino industrijos tarptautinio konkurencingumo stiprinimo, dizaino sritį reglamentuojančių teisės aktų rengimo ir tobulinimo.

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotrauka.

Kultūros ministerijos informacija.

Share this post

Parašykite komentarą