V. Orbanas apie Vengrijos sienų uždarymą: ES netrukus padarys tą patį

Budapeštas, rugsėjo 4 d. (ELTA).

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas atmetė Europos Komisijos kritiką dėl naujo kelionių draudimo į Vengriją. Kalbėdamas per nacionalinę radijo stotį „Kossuth Rádió“, jis, be to, pareiškė, kad ES galimai netrukus „paseks Vengrijos pavyzdžiu“.

„Jie dabar gali sakyti ką nori. Tačiau po kelių dienų jie juk padarys tą patį“, – teigė V. Orbanas. Kitaip esą koronaviruso pandemijos neįmanoma sustabdyti.

V. Orbanas gyrė mėnesiui numatytą sienų uždarymą ir sakė, kad sistema bus tobulinama. Kartu jis gyrė sprendimą taikyti išimtį trijų kitų Višegrado šalių piliečiams. Briuselis kaltino Vengriją, kad taip diskriminuojami likę ES piliečiai.

V. Orbanas sakė suprantąs „Briuselio demokratų užsispyrimą“, tačiau esą reikia matyti ir tai, kad Višegrado šalys – Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija – būtent per pandemiją ėmė glaudžiau bendradarbiauti. Šios šalys, anot jo, sėkmingai kovoja su virusu. Tuo esą galima paaiškinti ir išimtis šių valstybių piliečiams. Jie gali įvažiuoti į Vengriją pateikę neigiamą koronaviruso testą.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą