Projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai susipažįsta su ministerijos veikla

Iš trisdešimties atrinktųjų projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvių Aplinkos ministeriją pasirinkę kauniečiai Agnė Baltrūnaitė (Jono Pauliaus II gimnazija) ir Matas Kudarauskas (KTU gimnazija) vakar bendravo su ministerijos vadovais, domėjosi institucijos veikla.

Su ministerijai pavaldžiomis įstaigomis ir jų darbu jie saugumo sumetimais susipažins nuotoliniu būdu. Moksleiviai bendraus su miškininkais, geologais, aplinkos apsaugos inspektoriais, virtualiai lankysis Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre, Respublikiniame Vaclovo Into akmenų muziejuje, Lietuvos zoologijos sode.

„Moksleiviai – į Vyriausybę“ yra ilgametis, šiemet jau dvyliktąjį kartą organizuojamas projektas, kuriuo siekiama motyvuotus ir gabius baigiamųjų klasių moksleivius skatinti domėtis valstybės institucijų veikla, politikų darbu, tapti aktyvesniais piliečiais. Vyriausybei bendradarbiaujant su moksleiviais ir jų organizacijomis, aktyviausiems ir gabiausiems moksleiviams suteikiama galimybė atlikti savaitės praktiką vienoje iš ministerijų ar Vyriausybės kanceliarijoje.

LR

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą