Pekinas atšaukė reikalavimą dėvėti kaukes lauke

Pekinas, rugpjūčio 21 d. (ELTA).

Pekino gyventojams nebereikia lauke dėvėti kaukių, praneša agentūra „Reuters“.

Sprendimas panaikinti kaukių prievolę priimtas po to, kai Kinijos sostinėje 13 dienų iš eilės nebuvo registruota naujų koronaviruso infekcijos atvejų. Nepaisant to, didelė dalis žmonių penktadienį ir toliau dengė veidą bei nosį. Kai kurie pekiniečiai teigė, kad su kaukėms jaučiasi saugiau. Kiti pabrėžė, kad socialinis spaudimas dėvėti kaukes vis dar yra didelis.

„Aš manau, kad bet kuriuo metu galiu nusiimti kaukę. Tačiau turėsiu pažiūrėti, ar kiti tai toleruoja, – agentūrai „Reuters“ sakė 24-erių kinas. – Bijau, kad kiti žmonės išsigąs, kai pamatys, kad aš be kaukės“.

Pekino žinybos balandžio pabaigoje kartą jau buvo atšaukusios reikalavimą lauke dėvėti kaukes. Tačiau po naujo koronaviruso protrūkio viename turgų miesto pietuose šis sušvelninimas vėl greitai buvo atšauktas.

Visoje Kinijoje pastaruoju metu penkias dienas iš eilės nefiksuota naujų vietinių viruso perdavimo atvejų. Ekspertų teigimu, sėkmės kovojant su liga raktas buvo griežtas nurodymų įgyvendinimas, įskaitant kaukių dėvėjimą, privalomą infekuotųjų karantinavimą ir masinį testavimą.

Žinybos pranešė, kad rugpjūčio 20-ąją užregistruoti 22 įvežtiniai atvejai. Šalis yra uždariusi sienas daugumai ne Kinijos piliečių. Nuo viruso proveržio 2019-ųjų pabaigoje Kinijoje koronavirusas, oficialiais duomenimis, patvirtintas 84 917 žmonių.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Photo by Ling Tang on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą