Premjeras: dedame pamatus ilgalaikiam ekonomikos augimui

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos kasmetiniame apdovanojimų renginyje. Jame buvo apdovanoti konkursų „Lietuvos eksporto prizas 2019“ ir „Lietuvos metų verslininkė / vadovė“  nugalėtojai.  

„Prekybos, pramonės ir amatų rūmai  – patikimas ir atsakingas Vyriausybės socialinis partneris.   Labai svarbu, kad jūs prisidedate prie eksporto, kuris yra visos ekonomikos variklis, plėtros. Tikiuosi, kad ir ateityje bendradarbiausime konstruktyviai bei rezultatyviai. Ačiū jums už didelį indėlį kuriant gerovės valstybę. Šis sudėtingas laikotarpis sykiu atveria ir naujas galimybes, kviečiu aktyviai jomis naudotis, dėti pamatus ilgalaikiam ekonomikos augimui ateityje“, – sakė premjeras.

Vyriausybė patvirtino 2021–2030 metų nacionalinį pažangos planą, kuriuo siekiama nustatyti pagrindinius ateinantį dešimtmetį valstybėje siekiamus pokyčius, užtikrinančius pažangą socialinėje, ekonominėje, aplinkos bei saugumo srityse, ir sutelkti finansavimo šaltinius šiems pokyčiams įgyvendinti. Priimtas Vyriausybės inicijuotas Investicijų ir Pelno mokesčio įstatymų paketas stambioms vietinio ir užsienio kapitalo investicijoms pritraukti. Įstatymų pakete numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo procedūros bei paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms.

Renkantis, kur investuoti, prioritetas teikiamas šalims, kuriose įtvirtintos aiškios, suprantamos, efektyviausios ir pagrįstos investicinių projektų įgyvendinimo procedūros. Pagal „Doing Business“ indeksą Lietuva užima 4 vietą ES. Istoriškai tai yra geriausias šalies įvertinimas pagal šį verslo aplinkos indeksą.

Share this post

Parašykite komentarą