Apklausa: dauguma vokiečių per Šv. Kalėdas laikysis saugumo taisyklių

Berlynas, gruodžio 19 d. (dpa-ELTA).

Dauguma Vokietijos gyventojų net ir žiemos švenčių laikotarpiu ketina laikytis įvestų saugumo reikalavimų, kuriais siekiama pažaboti koronaviruso plitimą. Tai paaiškėjo atlikus naujienų agentūros dpa užsakytą gyventojų apklausą.

Apklausus 2 042 žmones paaiškėjo, kad net 83 proc. respondentų planuoja sąžiningai laikytis su COVID-19 susijusių taisyklių.

Tik vienas gyventojas iš dešimties, remiantis šia apklausa, ketina apeiti reikalavimus, o 7 proc. apklaustųjų atsakymo šiuo klausimu nepateikė.

Apklausa rodo, kad kuo vyresnio amžiaus vokietis, tuo labiau jis bus linkęs sąžiningai laikytis apribojimų: 18-24 metų amžiaus grupėje taisyklių laikysis 72 proc. respondentų, o vyresnių nei 55 metų amžiaus grupėje – net 91 proc.

Nuo trečiadienio visoje Vokietijoje įsigaliojo nauji apribojimai, kuriais remiantis buvo uždaryta daugybė įstaigų. Lapkričio pradžioje įvestą dalinį karantiną teko dar labiau sugriežtinti, nes šalyje nepavyko sustabdyti augančio naujų užsikrėtimų skaičiaus.

Planuojama, kad griežtesnis karantinas Vokietijoje galios mažiausiai iki sausio 10 d. Tačiau gruodžio 24 d., 25 d. ir 26 d. laikinai bus sušvelnintas draudimas susirinkti grupėms žmonių, kad šeimos galėtų kartu sutikti Šv. Kalėdas.

Irma Jančiauskaitė (DPA)

Share this post

Parašykite komentarą