Gruodžio 11-oji: vardadieniai, astrologija

Gruodžio 11-oji – Tarptautinė kalnų diena. Pasaulinė tango diena.

Gruodžio 11-ąją Jungtinių Tautų Organizacija yra paskelbusi Tarptautine kalnų diena. Lietuvoje nėra tokių įspūdingų kalnų kaip pasaulyje, tačiau verta aplankyti aukščiausią Lietuvos kalną – Aukštoją, esantį Vilniaus rajone, Medininkuose, 0,5 km į pietus nuo Juozapinės kalvos (iki 2004 m. ši kalva buvo laikoma aukščiausia Lietuvoje). Šio kalno aukštis – 293,84 metro.

Pasaulinė tango diena švenčiama kasmet gruodžio 11-ąją. Šią dieną gimė net dvi garsios tango žvaigždės – tango karaliumi tituluojamas Carlosas Gardelis (1890-1935) ir Julio De Caro (1899-1980). Tango – lotyniškai reiškia „liečiu“. Tai aistringas moters ir vyro šokis, perteikiantis jausmus – geismą, pavydą, pyktį. Lietuvoje šį šokį išgarsino Anželikos Cholinos teatras ir Vilniaus argentinietiško tango klubas. Teatro scenoje tango šokiu perteikiami veikėjų veiksmai ir emocijos.

Gruodžio vienuoliktoji, penktadienis – 346-oji metų diena (penktoji 50-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 20 dienų.

Savo vardadienius šiandien švenčia Aistė, Aistis, Artūras, Damas, Damazas, Dovydas, Lauksmė, Lauksmina, Lauksminas, Lauksminė, Lauksvyda, Lauksvydas, Tautvaldė;

rytoj: Dagmara, Gaiva, Gilmina, Gilminas, Kirbutas, Kirkanta, Kirkantas, Vainė, Vaingeda, Vaingedas, Vainius;

poryt: Eiviltė, Kastautas, Kastautė, Kastė, Kastytis, Liucė, Liucija, Lucė, Lucija, Otilija.


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 08.31, leidžiasi 15.53. Dienos ilgumas – 07.22.

Šiandien – penktoji Mėnulio delčios diena.

Saulė Šaulio ženkle.


Protingos mintys:

„Melas – plonasienis daiktas; gerai įsižiūrėjus, jis persišviečia“ (Seneka).


Astrologinė prognozė gruodžio 11-ajai, penktadieniui

AVINAS. Šiandien galbūt teks kažką perdaryti, taisyti, glaistyti broką, dengti nuostolius. Regis, atliksite tai, kas atrodė gana sudėtinga. Jeigu turite skolų, finansinių įsipareigojimų, neatidėliokite. Pats metas viską susitvarkyti, iškuopti namus.

JAUTIS. Gali atsirasti rūpesčių dėl neseniai padarytų klaidų. Tačiau nelabai suvoksite, ko partneriai ar kiti žmonės iš jūsų nori ir kuo yra nepatenkinti. Kad ir kokios būtų problemos, patys jų neišspręsite, teks kreiptis į kitus pagalbos.

DVYNIAI. Jeigu sveikatos trikdžiai nesutrukdys, pravartu peržiūrėti ir galutinai sutvarkyti dokumentus, sutartis. Galbūt jus pasieks užuominos apie moralinę ir kitokią atsakomybę.

VĖŽYS. Galite padaryti klaidų, tačiau galite patirti ir puikių įspūdžių. Pasistenkite gerai atrodyti, pasitelkite humoro jausmą – taip praskaidrinsite šią nelengvą dieną ir sau, ir aplinkiniams.

LIŪTAS. Jūsų spontaniškas aktyvumas, originalumas gali prasiveržti ne vietoje ir sukelti pasekmių. Energiją eikvokite tikslingai. Šiandien seksis sportuoti, lavinti vaikus, įvesti tvarką buityje.

MERGELĖ. Gali būti, kad suaktyvės kontaktai su draugais, giminaičiais. Daugiau kalbėsite telefonu, naudositės įvairiausiomis komunikacijos priemonėmis, tarsitės, aiškinsitės.

SVARSTYKLĖS. Finansiniai, komerciniai reikalai gali kiek susikomplikuoti, jei kažko laiku nepadarėte, uždelsėte. Galbūt dėl to susijauks kai kurie planai. Tiek nuosavybės, tiek profesiniuose reikaluose būtina vadovautis sveiku protu, viską apskaičiuoti, įvertinti.

SKORPIONAS. Nauji sumanymai gali susidurti su kliūtimis. Galimi konfliktai su antrąja puse, ginčai su verslo partneriais ir kt. Venkite nesaikingo išlaidavimo, įsitikinkite, kad jums siūloma prekė, sutartis iš tikrųjų yra vertinga.

ŠAULYS. Staiga galite pajusti negalavimą arba susikaupusį nuovargį, nors ypatingų darbų lyg ir nereikės imtis. Galbūt taip pripratote prie įtampos, skubėjimo, konkuravimo, kad nebesugebate atsipalaiduoti.

OŽIARAGIS. Jūsų iniciatyva gali įvykti svarbūs susitikimai. Tikėkitės įspūdžių, intriguojančios informacijos. Visgi šio šurmulio nepageidausite, jeigu populiarumas šiuo metu jums nerūpi ir norite atokvėpio.

VANDENIS. Senus darbus lengviau ar sunkiau stumsite pirmyn, nes nebus kur dingti. Galimas ne itin malonus pokalbis su viršininku ar reikliu klientu. Nesivelkite į ambicijų kovą.

ŽUVYS. Tikriausiai gausite informacijos susijusios su išvykusiu asmeniu ar kelione, studijomis. Sudarydami kontraktus bei sutartis būkite itin atsargūs, gal net pasitarkite su teisininkais, kad vėliau netektų gailėtis dėl nežinojimo ar neapdairumo.

Geros dienos!

Valentina Gudienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą