Sukurta pirmoji Lietuvoje darnumo iniciatyvų platforma „Darom kartu“

Aplinkosaugos iniciatyvų organizacija „Mes darom“ kviečia vienytis ir burtis visus gamtos mylėtojus. Internetinėje svetainėje www.mesdarom.lt sukurta pirmoji Lietuvoje darnumo iniciatyvų platforma „Darom kartu“, kurioje visi norintys gali registruoti savo organizuojamą aplinkosauginę iniciatyvą, rasti galimybių savanoriauti ir dalintis įkvepiančiomis tvaraus pokyčio idėjomis.

Platforma „Darom kartu“ skirta dalintis ne tik planuojamais priojektais, bet ir papasakoti apie jau įgyvendintus, taip pozityviu pokyčiu užkrečiant kitus. Organizatoriai skatina neapsiriboti aplinkos švarinimo ar medžių sodinimo istorijomis, pasitelkti kūrybiškumą ir taip plėsti suvokimą apie aplinkosaugą ir tvarumą. Prie platformos kviečiami jungtis įgyvendinantys pačias įvairiausias iniciatyvas – nuo miškų saugojimo iki meno, sporto ar inovacijų projektų.

Lietuviai atranda vis kūrybiškesnių būdų prisidėti prie aplinkos puoselėjimo. Pavyzdžiui, „Plogging Lietuva“ šį pavasarį kviečia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Druskininkuose ir Šiauliuose bėgti su tikslu – pakeliui renkant šiukšles, Lietuvos jūrų muziejus organizuoja nemokamas edukacijas Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centre, Lietuvos keliautojų asociacija kviečia į akciją „BaiDarom!“ – švarinti upes bei ežerus plaukiant baidarėmis. Kaišiadorių jaunimas susipažins su tvaria mada ir mokysis nebenešiojamus drabužius prikelti naujam gyvenimui. Seniūnijos ir savivaldybės Lietuvos regionuose planuoja aplinkos švarinimo talkas. Detalesnė informacija apie šias ir daugelį kitų iniciatyvų skelbiama platformoje „Darom kartu“, jų sąrašas nuolat pildomas.

Projektą „Darom kartu“ globoja UNESCO Lietuvos nacionalinė komisija, informacinis partneris – LRT. Generalinis projekto rėmėjas – „Dextera“.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą