Mokiniai kviečiami į interaktyvią pažintinę vokiečių kalbos pamoką

Pranešimas spaudai

2023 03 07

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, siekdama populiarinti Europos sąjungos kalbas ir paskatinti daugiau šalies mokinių rinktis jas mokytis, juos ir jų tėvus šiandien kviečia į pažintinę nuotolinę vokiečių kalbos pamoką. Ji rengiama kartu su Goethe‘s institutu.

Pasitelkus interaktyvias priemones pamokoje vaikai galės susipažinti su vokiečių kalba, jos ypatumais, palyginti ją su anglų kalba, išmokti pirmų žodžių, dalyvauti viktorinoje, užduoti klausimų mokytojai, susidaryti savo įspūdį apie kalbą. Pamoka orientuota į 4–5 klasių mokinius. Kai kurioms užduotims atlikti mokiniams reikės mobiliųjų telefonų.

Pažintinė vokiečių kalbos pamoka vyks šiandien, kovo 7 d. 13 val. Prie pamokos galima prisijungti čia https://sli.do/kalbospamoka.

Pamoką ves vokiečių kalbos mokytoja Laura Frolovaitė. Ji šios kalbos pradėjo mokytis dar pradinėje mokykloje, vėliau Vilniaus universitete baigė vokiečių filologijos bakalauro ir magistro studijas. Šiuo metu dirba vokiečių kalbos mokytoja keliose progimnazinėse klasėse „Saulės gojaus“ ir „Diemedžio“ mokyklose, bendradarbiauja su Goethe’s institutu Vilniuje kaip tarptautinių jaunimui skirtų projektų koordinatorė. L. Frolovaitė, remdamasi savo patirtimi dvikalbiame darželyje „Saulės gojus“, parengė valstybines rekomendacijas „Lietuvių kalbos mokymo(si) organizavimo modeliai tautinių mažumų mokyklose“ bei patarimus tėveliams „Kalbų mokymas(is) ankstyvajame amžiuje“ ir „Kodėl verta skaityti vaikams ankstyvajame amžiuje“.

„Vokiečių kalba yra ir mano šeimos kalba, auginame dvikalbius vaikus. Tikiu, kad daugiakalbystė atveria pluoštą galimybių, tad mokytis kalbų tikrai verta“, – sako L. Frolovaitė.

Siekiama sudaryti galimybę ES kalbas mokytis daugiau mokinių

Pirmąją užsienio kalbą mokiniai renkasi nuo 2 kl., antrąją užsienio kalbą mokiniai renkasi nuo 6 kl. ir ji yra privaloma iki 10 kl.

Siekiama, kad nuo 2023-2024 mokslo metų mokiniai visose mokyklose galėtų rinktis antrą užsienio kalbą bent iš dviejų kalbų, kaip ir numatyta ugdymo programose, o nuo 2024-2025 mokslo metų visos mokyklos turės pasiūlyti rinktis bent iš dviejų ES kalbų.

Kol kas mokyklose dirba per mažai vokiečių ir prancūzų kalbų mokytojų, todėl ministerija skatina mokyklų bendradarbiavimą ir siūlo išmėginti organizuoti jungtines nuotolines užsienio kalbų pamokas. Nuotolinės pamokos nuo kitų mokslo metų atvertų galimybę rinktis iš kelių užsienio kalbų ir tiems mokiniams, kurių mokyklose nėra šių kalbų mokytojų.

Šiuo metu rusų kalbą kaip antrąją užsienio kalbą mokosi 73 proc. mokinių, vokiečių – 17,8 proc., prancūzų – 7 proc. mokinių.

Komunikacijos skyrius

El. p. info@smm.lt

Photo by Steinar Engeland on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą