Prokuratūra tiria galimai neteisėtą valstybinio miško kirtimą

Panevėžio apygardos prokuratūra, reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, nustatinėja Molėtų rajone, valstybinėje žemėje esančio miško kirtimo aplinkybes. Šią savaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo pasikėsinimo pavogti medieną bei papildomai nustatinėjama, ar miškai yra kertami pasinaudojus įstatymų spragomis.

Žiniasklaidai paskelbus informaciją dėl vietos gyventojų pastebėtų neteisėtų kirtimų valstybei priklausančioje žemėje Molėtų rajone, Panevėžio apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Remigijus Senkus pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso. Aiškindamasis, kokiomis aplinkybėmis 1,80 ha plote buvo iškirstas valstybei priklausantis miškas, ir įtardamas, kad galėjo būti įvykdyta nusikalstama veika, prokuroras R. Senkus konstatavo, kad yra tikslinga pradėti ikiteisminį tyrimą.

Atsižvelgiant į tai, kad galimai padaryta nusikalstama veika turi visuomeninę reikšmę, Utenos apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Linas Latoža vasario 9 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo pavogti medieną (pagal Baudžiamojo kodekso 22 straipsnio 1 d. ir 178 straipsnio 1 d.). Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus
vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė (Panevėžys)

Share this post

Parašykite komentarą