Sveiki, Uteniškiai! Šiandienos postas skirtas jums.

Prieš kelias savaites atidarėme “iFuture Investments” finansinių konsultacijų ofisą Utenos mieste, adresu J.Basanavičiaus g. 74. Konsultuojame Lietuvos gyventojus visais finansiniais klausimais ir prisidedama prie finansinio raštingumo auginimo Lietuvoje.

Taupymo taisyklė 50-30-20, su kuria turi būti susipažinęs kiekvienas lietuvis. Ši taisyklė ne tik padės sekti savo išlaidas, bet ir susitaupyti pinigų ateičiai, per daug savęs nevaržant.

50% gaunamų pajamų gyventojas turėtų išleisti būtinosioms išlaidoms – būstui, maistui, transportui ir mokesčiams už paslaugas. 30% turėtų atitekti kintančioms išlaidoms. Paprastai tariant, tai malonios išlaidos – laisvalaikis, kultūros renginiai, drabužiai, grožio salonai ir pan. 20% turėtų būti skirta taupyti ir investuoti (investiciniai fondai, investavimas mokymams).

Tikriausiai suprantate, kad taupant pinigus banko sąskaitoje ar “kojinėje” jie nuvertės, bet jeigu pinigus investuosite per III pakopą ar investicinį gyvybės draudimą, tai pinigai pradės uždirbti pinigus. Taip pat turėsite galimybę kiekvienais metais deklaruodami pajamas naudotis GPM mokesčių lengvata ir taip sutaupyti dar daugiau pinigų ateičiai.

Konsultuoju nemokamai. Konsultacijos metu padėsiu susidaryti individualų arba šeimos finansinį planą, pakonsultuosiu dėl investavimo ir taupymo galimybių. Kartu rasime geriausią, jūsų poreikius atitinkantį finansinį įrankį. Apsilankykite mūsų ofise arba susisiekite su manimi el.paštu: milda.ulianskaite@gmail.com

Straipsnio autorė, Milda Ulianskaitė

Share this post

Parašykite komentarą