Akcija „Lašiša“: vakar ryte Utenos aplinkosaugininkams įkliuvo tinklininkas

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, bendradarbiaudami su visuomeninės organizacijos „Lašišos dienoraštis“ nariais, kurie, kilus įtarimų, nuolat dalijasi informacija, išaiškino asmenį, tinklu gaudžiusį žuvis. Už neteisėtai sugautą šlakį jam teks atlyginti 970 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą. 

Remdamiesi gauta informacija, Utenos GGAI, kurį laiką vykdė stebėjimą Virintos upėje, ties Maskoliškio kaimu Anykščių rajone, kur, atsižvelgiant į rastus požymius, buvo galima įtarti neteisėtą žvejybą. Vakar ryte aplinkosaugininkai nustatė asmenį tinklu gaudžiusį žuvis.

Už neteisėtą žvejybą asmeniui gresia bauda iki 300 eurų ir tinklo konfiskacija, taip pat jis turės atlyginti gamtai padarytą žalą – 970 eurų.

„Lašišų ir šlakių apsaugai teikiame ypatingą dėmesį. Todėl aktyviai organizuojame reidus. Šį kartą, labai daug nuveikė visi Utenos GGAI pareigūnai. Kad būtų išaiškintas ir sulaikytas pažeidėjas, aplinkosaugininkai, neskaičiuodami laiko, rinko informaciją ir stebėjo rizikingas vietas. Didžiuojuosi savo komanda, kuri skiria maksimaliai pastangų, – visi dirba ne formaliai, o tikėdami tuo, ką daro, ir norėdami, kad pažeidėjų mažėtų“, – teigė Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Aplinkos apsaugos departamento darbuotojai dėkoja už sąmoningumą, o apie aplinkosaugos pažeidimus prašo pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos

Share this post

Parašykite komentarą