Ministrė Pirmininkė dalyvavo „Teltonika” technologijų centro Molėtuose atidaryme

Penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė dalyvavo Molėtuose veiklą pradedančio „Teltonika” technologijų centro atidaryme bei pasveikino atidarymo šventės dalyvius.

„Kalbėdami apie „Naujos kartos Lietuvos“ viziją, pabrėžiame transformaciją link ekonomikos, kuri būtų modernesnė, lankstesnė, remtųsi mokslo ir verslo bendradarbiavimu, atitinkamai ir mokslu grįstais sprendimais. Norime būti ryžtingi, inovatyvūs ir stiprūs, o šiame darbe labai svarbūs yra ir Lietuvos regionai, kuriems svarbu suteikti daugiau autonomijos, taip leidžiant atsiskleisti jų galimybėms, sukurti sąlygas investiciniams postūmiams, o visa tai leistų laisviau ir drąsiau prisiimti atsakomybę už regiono, krašto žmonių gerovę. Neabejoju, kad „Teltonikos“ technologijų centras Molėtų krašte suteiks šiam regionui daugiau jėgos. Itin reikšminga ir tai, kad būtent lietuviško kapitalo įmonių grupė rodo pavyzdį užsienio investuotojams, drąsina juos investuoti Lietuvoje ir sklaido mitą, kad Rusijos brutali invazija į Ukrainą pavertė visą Rytų Europos regioną nesaugiu“, – sakė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, padėkojusi įmonių grupės prezidentui Arvydui Paukščiui ir visai įmonių grupei už reikšmingus projektus.

Į technologijų centrą Molėtuose įmonių grupė investavo per 30 mln. eurų ir sukurs daugiau kaip 500 darbo vietų, o ypač svarbu, kaip pažymėjo premjerė, yra kuriama didelė pridėtinė vertė.

„Tikiu, kad, atidarydami šį technologijų centrą Molėtuose, suteikiate reikiamą postūmį ir kitiems regionams stiprėti ir išskleisti savo potencialą. Tai neabejotinai prisidės prie visos Lietuvos klestėjimo“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

 Mano vyriausybė

Share this post

Parašykite komentarą