Pasiteisinus įtarimams, Utenos aplinkosaugininkai sulaikė neteisėtai stirniną sumedžiojusius asmenis

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ignalinos rajone sulaikė du asmenis, neteisėtai sumedžiojusius stirniną. Atsakomybė už tai nustatyta nemenka: teks atlyginti aplinkai padarytą žalą ir sumokėti baudą, taip pat gresia netekti ne tik graižtvinio šautuvo ir teisės medžioti, bet ir  visureigio „Mercedes-Benz“.

Įtarimas, kad medžiotojų klubo „Mielagėnai-1“ medžioklės plotų vienete gali būti neteisėtai medžiojama, buvo pagrįstas: antradienio pavakarę Utenos GGAI pareigūnai sulaikė du Ignalinos rajono gyventojus, šio klubo narius, šiurkščiai pažeidusius Medžioklės taisykles.

Sumedžiotą suaugusį stirnos patiną asmenys visureigiu neteisėtai parsigabeno į vieno iš medžiotojų sodybą. Tada, užvėrę tvoros aplink sodybą vartus, ne tam skirtoje patalpoje pradėjo doroti gyvūną, neįrašę į medžioklės lapą.

Asmenims Utenos GGAI pareigūnai surašė administracinių nusižengimų protokolus, paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu, visureigis „Mercedes-Benz“, neteisėtai sumedžiotas stirninas.

Taip pat kiekvienam gresia administracinė 800–1800 eurų bauda, teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų, šautuvo ir automobilio konfiskavimas ir teks atlyginti aplinkai padarytą 1916,90 eurų žalą.

Įsiteisėjus nutarimams, konfiskuotas automobilis bus perduotas realizuoti Valstybinei mokesčių inspekcijai, o ginklas ir šaudmenys – Turto valdymo ir ūkio departamentui prie VRM.

Videoįrašas čia.

Urtė Šimonytė
Aplinkos apsaugos departamento prie AM

Komunikacijos skyriaus

Vyriausioji specialistė

Share this post

Parašykite komentarą