Delegacija iš Prachaticės

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Kelių dienų čekų delegacijos viešnagei parengta programa, kuri leis svečiams susipažinti su rajone veikiančiomis įstaigomis, verslo įmonėmis, kelias drieksis per gražiausius rajono kampelius ir kirs rajono ribas (jau aplankytas Kryžių kalnas, numatyta kelionė į Trakus ir t.t.).

Šiandien svečiai pasitikti Ignalinos rajono savivaldybės administracijoje. Senus bičiulius pasitiko savivaldybės vadovai. Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, sveikindamas svečius, pasidžiaugė galimybe vėl bendrauti gyvai, betarpiškai, linkėjo gražių įspūdžių ir išreiškė viltį, kad čekai ne tik patys dar ne kartą sugrįš į Ignaliną, bet ir paskatins tam savo gimtojo krašto žmones.

Trumpą, bet išsamų Ignalinos pristatymą pateikė Ignalinos rajono turizmo informacijos  centro vadovė Marija Garejeva. Visiems svečiams ji padovanojo po bukletą apie Ignalinos rajoną čekų kalba, kas labai juos pradžiugino. Svečiai domėjosi galimybėmis keliauti po Ignaliną ir čia poilsiauti.

Su dovanomis atvyko ir svečiai. Prachaticės meras Martinas Maly pasidžiaugė ilgamete draugyste su Ignalina, pastebėjo, kad pastaraisiais metais miestas ir rajonas labai pagražėjo. Kartu pasakojo ir apie besikeičiančią Prachaticę, pristatė gausiai iliustruotą albumą apie Prachaticę, pasidžiaugdamas, kad pats yra didesnės pusės čia pateiktų nuotraukų autorius. Šie albumai ir kitos dovanos įteiktos rajono vadovams. Merui Justui Rasikui įteiktas ir paveikslas, kuriame – Prachaticės miesto centrinė aikštė.

Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas įteikė svečiams atminimo dovanėles ir pakvietė į kelią. Šiandien laukia dienos kelionė po rajoną.

Vida Gasparavičienė

Share this post

Parašykite komentarą