Tęsiant didelio masto tyrimą – įtarimai Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) tęsiant didelio masto tyrimą dėl įtariamos korupcijos sveikatos apsaugos sektoriuje, įtarimai pareikšti VšĮ Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui.

STT Panevėžio valdyba pareiškė įtarimus VšĮ Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Edvinui Ašokliui dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikalstamų veikų. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, gydymo įstaigos vadovas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir klastodamas dokumentus, galėjo išvaistyti gydymo įstaigos lėšas ir panaudoti jas savo reikmėms.

Ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones, šiuo metu įtarimai pareikšti 2 juridiniams ir 81 fiziniam asmeniui, iš kurių 11 – gydymo įstaigų vadovų. Tiriama daugiau kaip 120 galimų nusikalstamos veikos epizodų.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis. Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

https://www.prokuraturos.lt/lt

Share this post

Parašykite komentarą