Norintiems padėti Ukrainai – koordinuota Lietuvos institucijų parama

Reaguodamos į gausias geros valios Lietuvos piliečių, verslų ir nevyriausybinių organizacijų pastangas padėti nuo Rusijos karinės invazijos besiginančiai Ukrainai, Susisiekimo ir Žemės ūkio ministerijos primena apie koordinuojamus paramos kanalus, kuriais Ukrainos žmonėms skirta parama gali pasiekti juos sklandžiai ir sparčiai.

Susisiekimo ministerijos iniciatyva sukurtame tinklapyje https://logistikaua.lt/ visi norintys gyventojai gali paskelbti apie humanitarinės pagalbos vežimui siūlomas transporto priemones, o informacija apie transportavimo pasiūlymus bus matoma puslapio lankytojams. Ministerija ragina naudotis tinklapiu kaip bendra erdve visiems, kurie nori ir turi galimybių padėti Ukrainos žmonėms, o kilus papildomiems klausimams kviečia kreiptis elektroninio pašto adresu logistikaua@sumin.lt.

Ieškantiems būdų, kaip pagelbėti maisto stokojantiems Ukrainos gyventojams produktais, Žemės ūkio ministerija primena, kad šią pagalbą organizuoja labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“. Lietuvos ūkininkams ir organizacijoms suskubus rinkti šios rūšies paramą, ministerija dėkoja visiems prisidedantiems ir ragina tai daryti koordinuotai, įvertinti transportavimą ir nepamiršti reikalavimų, taikomų maisto saugai ir transportavimui. Priešingu atveju, pristatant produktus gali kilti nesklandumų.

Visą reikalingą informaciją, susijusią su parama Ukrainai maistui, rasite specialiame Žemės ūkio ministerijos polapyje https://zum.lrv.lt/lt/parama-maisto-produktais-ukrainai. Turinčius klausimų šia tema kviečiame rašyti parama.ukrainai@zum.lt.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad gyventojai neturėtų savo iniciatyva stengtis asmeniškai įsigyti vaistų ir juos bandyti siųsti į Ukrainą, nes tokios siuntos neatitinka vaistų pervežimui taikomų itin griežtų reikalavimų ir gali būti konfiskuotos. Tačiau paremti Ukrainą vaistais gali ir didmeninio platinimo licencijos neturintys juridiniai asmenys, sudarydami trišales sutartis su platintojais ir Ukrainos gydymo įstaigomis. Daugiau informacijos apie tai – https://bit.ly/36jGwCi.

Aktuali informacija apie Lietuvos paramą Ukrainai, karo pabėgėlių priėmimą skelbiama puslapyje http://www.ltua.lt/. Maloniai prašome visas Lietuvos institucijas, savivaldybes bei asociacijas oficialius Ukrainos paramos prašymus, gautus iš šios šalies institucijų, įstaigų ir organizacijų, siųsti el. paštu parama.ukrainai@lrv.lt.

 Mano vyriausybė

Share this post

Parašykite komentarą