,,Auksinė krivūlė” – Ignalinos rajono savivaldybei!

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Lietuvos savivaldybių asociacija 16-tą kartą organizavo ,,Auksinių krivūlių” apdovanojimų šventę, kurioje buvo pagerbtos 16-ka šalies savivaldybių, šiais metais įvairiose srityse pasiekusių geriausių rezultatų, tapusių lyderėmis. Viena jų – Ignalinos rajono savivaldybė. 

Iškilminga  šventė vyko Vilniuje, atnaujintame Nacionaliniame dramos teatre. Savivaldybių merams įteiktos naujo dizaino menininko Ramūno Albino sukurtos ,,Auksinių krivūlių” statulėlės. Nominacijas įsteigė 14 ministerijų, taip pat Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Lietuvos verslo konfederacija. Šventėje pasveikinti ir trys ,,Auksinių krivūlių” riteriai, jiems įsegti specialūs ženkleliai. 

Renginyje dalyvavo ir savivaldybininkus sveikino Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius, buvo parodyti Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos, Ministrės Pirmininkės  Ingridos Šimonytės sveikinimų įrašai. Sveikinimų kalbose akcentuotas glaudesnis ryšys tarp nacionalinės ir vietinės valdžios, kurios augančią atsakomybę turi paremti ir didesnės teisės bei galimybės.

Džiugu, kad ant scenos atsiimti apdovanojimo teko užlipti ir Ignalinos rajono savivaldybės merui Justui Rasikui. Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abromavičius jam įteikė ,,Auksinę krivūlę“ už savivaldybės iniciatyvas gerinant bendruomenės saugumą.  Sveikinimo kalboje buvo akcentuotas pasienio savivaldybių susidūrimas su dar nematytais iššūkiais, taip pat priimti sprendimai, kurie ypač pagelbėjo valstybei suvaldyti neteisėtų migrantų krizę. Ignalinai teko didžiausias išbandymas. Minėti ir savivaldybės darbai gerinant vietos gyventojų saugumą. Dėkodamas už apdovanojimą meras Justas Rasikas sakė, kad tai visos savivaldybės administracijos darbuotojų, visų su savivaldybe bendradarbiavusių pasienio, policijos ir kitų tarnybų pareigūnų, organizacijų bendro darbo įvertinimas. 

,,Pirmos trys savaitės mums buvo tikrai labai sunkios, bet dabar esame daug išmokę ir pasiruošę dar didesniems iššūkiams. Dirbome ne tik dėl savo savivaldybės, bet ir dėl Lietuvos, Europos Sąjungos saugumo…“,– kalbėjo meras. Tai jau trečioji į Ignaliną parvežta ,,Auksinė krivūlė”. Kitos dvi gautos 2009 ir 2012 metais. Šventiniame renginyje kartu su meru dalyvavo savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, savivaldybės tarybos narys Vilius Cibulskas. 

Net du apdovanojimai – „Darniausia savivaldybė“ ir „Draugiškiausia verslui aplinka“ – šiemet skirti Vilniaus miesto savivaldybei. Dvi ,,Auksines krivūles“ gavo ir  Raseinių rajono savivaldybė, kuriai dėkota už pagalbą Afganistane dirbusiems vertėjams ir už pastangas ugdant skaitmeninį raštingumą. Aplinkos ministerijos apdovanojimas „Už žaliąjį pokytį“ atiteko Birštono savivaldybei. Už turizmo paslaugų įvairovę ir inovatyvumą dėkota Kėdainių rajono savivaldybei. Energetikos ministerijos nominaciją „Pažaboję vėją“ laimėjo Telšių rajono savivaldybė, o Finansų ministerijos įvertinimą už finansinį savarankiškumą – Radviliškio rajono savivaldybė. Kultūros puoselėtojos nominacija atiteko Palangai,  o socialinėje srityje labiausiai pasižymėjo Pasvalio rajono savivaldybė. Sveikatos apsaugos ministerija už svarų indėlį kovoje su Covid-19 pandemija dėkojo Akmenės rajono savivaldybei, o Teisingumo ministerija už solidarumą krizės akivaizdoje – Vilkaviškio rajono savivaldybei. Už viešosios diplomatijos puoselėjimą sveikinta  Klaipėdos miesto savivaldybė. Žemės ūkio ministerija įvertino Panevėžio rajono savivaldybės iniciatyvas.

LSA prezidentas M. Sinkevičius taip pat įteikė „Auksinės krivūlės“ riterio ženklus  už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui. Šiemet apdovanojimus pelnė Natalija Kazlauskienė, Europos Komisijos deleguota Vyriausybės kanceliarijos vyriausioji patarėja ES sanglaudos politikos, investicinės paramos, regioninės plėtros klausimais,  Ričardas Juška, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas, bei  Lazdijų rajono visuomenės veikėja Birutė Vanagienė.

Šventinį renginį vedė ir jį savo daina užbaigė aktorė ir atlikėja Inga Jankauskaitė. Džiugių akimirkų visiems suteikė savo žinomiausias dainas atlikę šaunieji ,,The Roop“, taip pat grojo Klementina Venciūtė (smuikas) ir Justinas Kulakauskas (violančelė).

parengė Lina Kovalevskienė,

el.p. lina.kovalevskiene@ignalina.lt

Share this post

Parašykite komentarą