Su COVID-19 dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams padidintas darbo užmokestis bus mokamas ir po karantino

Sveikatos apsaugos ministerija, vertindama sunkias sveikatos priežiūros specialistų, dirbančių su COVID-19, darbo sąlygas ir didelį darbo krūvį, sudarė galimybę ir toliau gauti 60-100 procentų padidintą darbo užmokestį net ir pasibaigus karantinui.  

Viso karantino metu sveikatos priežiūros specialistai galėjo gauti 60-100 procentų padidintą darbo užmokestį, jei dirbo su COVID-19 sergančiais pacientais, vykdė profilaktikos priemones koronaviruso židiniuose. Pasibaigus karantinui, kol tęsis valstybės lygio ekstremalioji situacija dėl COVID-19 ligos plitimo, su COVID-19 pacientais dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams ir toliau bus mokamas padidintas darbo užmokestis.

Priklausomai nuo įstaigoje taikomos darbuotojų darbo apmokėjimo sistemos, padidintas darbo užmokestis bus mokamas darbo užmokesčio pastoviosios dalies koeficientą arba mėnesinę algą didinant nuo 60 iki 100 procentų, atsižvelgiant į konkretaus sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojo atliekamų funkcijų pobūdį, sudėtingumą ir atsakomybės lygį, darbo krūvį ir veiklos mastą. 

Gydymo įstaigų darbuotojų, dirbančių su COVID-19 sergančiais pacientais, padidintas darbo užmokestis bus mokamas iš valstybės biudžeto lėšų.

Įsakymą „Dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigų išlaidų darbo užmokesčiui didinti dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) kompensavimo valstybės biudžeto lėšomis tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo galite rasti čia

SAM Spaudos tarnyba
 

Share this post

Parašykite komentarą