Kviečiame diskutuoti apie medžioklės būrelių ir žemės savininkų interesų derinimą

Aplinkos ministerija kovo 5 d. 14 val. kviečia diskutuoti apie įsisenėjusią problemą – kaip išspręsti konfliktą tarp medžiotojų būrelių ir žemės savininkų. 

Viešojoje diskusijoje kviečiama aptarti Medžioklės įstatymo 13 straipsnio nuostatas, apibrėžiančias žemės sklypų savininkų teises, susijusias su medžioklės plotų vienetų sudarymu ir medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimu juose. 

Medžioklės įstatymas reglamentuoja galimybę medžioti žemės savininkams: jie arba turi teisę įstoti į medžiotojų būrelius, arba būreliai privalo sudaryti sutartis su savininku, jei jis disponuoja ne mažiau kaip 15 ha žemės. Tačiau vis dar lieka teisinių spragų nepriimti savininkų į būrelius arba nesudaryti sutarties. Dėl to kilę ginčai įprastai persikelia į teismus. Dėl straipsnio nuostatų buvo pasisakęs ir Konstitucinis Teismas. 

Ministerija ketina tobulinti teisė aktus, kad sklypų savininkų ir medžiotojų teisės būtų užtikrintos eliminuojant galimybę piktnaudžiauti.  

Norintieji dalyvauti diskusijoje ir pasidalyti savo idėjomis bei nuomonėmis turėtų užsiregistruoti. Užsiregistravusiems dalyviams bus atsiųsta prisijungimo nuoroda.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą